Ουκρανία: Η Καμένη Γάτα Από Τον Πόλεμο Βρέθηκε Και Βρίσκεται Σε Κτηνίατρο

Ουκρανία: Η Καμένη Γάτα Από Τον Πόλεμο Βρέθηκε Και Βρίσκεται Σε Κτηνίατρο

Σε καλά χέρια βρίσκεται πλέον η γάτα από την Ουκρανία που αυτές τις μέρες έγινε viral συγκινώντας και κινητοποιώντας πολύ κόσμο για τη διάσωσή της.

Πρόκειται για την καμένη γάτα από το χωριό Andriivka (Андріївка) της περιοχής Makarivsky στο Κίεβο. Ένα μικρό χωριό, 600 περίπου κατοίκων, που δεν γλύτωσε ούτε αυτό από την καταστροφική μανία του πολέμου. Η φωτογραφία άλλωστε που έχουμε πιο κάτω είναι ενδεικτική του τι συνέβη σε αυτό το χωριό.

Η γάτα φωτογραφήθηκε από κάποιον που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτή. Περιφερόταν καμένη και γενικά σε άσχημη κατάσταση ανάμεσα στα ερείπια. Η φωτογραφία ανέβηκε στα social media με την έκκληση αν υπάρχει κάποιος εκεί κοντά για να τη σώσει. Πολλά σχόλια βέβαια από κάτω, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ήταν επικριτικά προς αυτόν που είδε τη γάτα. Ο λόγος γιατί δεν τη βοήθησε αλλά απλά έβγαλε μια φωτογραφία και μετά την άφησε εκεί.

Όπως και να έχει έγινε η κινητοποίηση του κόσμου ήταν άμεση. Κόσμος, ακόμα και εκτός Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το περιστατικό και έτσι η γατούλα αυτή έγινε viral τραβώντας την προσοχή όλων.

Στο χωριό αυτό περιφέρονταν αρκετές γάτες που είχαν χαθεί από τα σπίτια τους. Η συγκεκριμένη όμως έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ένας εθελοντής, ο Volodymyr Kryzhanivsky, βλέποντας τη φωτογραφία, θέλησε να πάει στο χωριό και να προσπαθήσει να τη βρει. Ζήτησε πληροφορίες για το ακριβές σημείο και πήγε. Όμως δεν τη βρήκε. Συνάντησε μάλιστα και μια κυρία που έψαχνε και εκείνη τη γάτα της, η οποία στάθηκε τυχερή και την εντόπισε-ευτυχώς- σε καλή κατάσταση.

Η άλλη όμως δεν βρέθηκε. Αλλά ο εθελοντής που πήγε να την ψάξει, πήγε και την επόμενη μέρα στο χωριό. Και τα κατάφερε. Τη βρήκε. Τη μετέφερε στον κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ούτε τυφλή ούτε κουφή, όπως είχε γραφτεί από τον άνθρωπο που την είχε βγάλει αρχικά φωτογραφία.

Συγκινητικές και ευχάριστες ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό