Όλες οι ζωές μετράνε: Συγκλονιστικές διασώσεις ζώων κάτω από τα χαλάσματα δίνουν ελπίδα

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούν στην επαρχία Μαλάτεια, διέσωσαν ένα καναρίνι που βρισκόταν εγκλωβισμένο στα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, το πρωί της Δευτέρας.

Σεισμός Τουρκία: Ο διασώσεις ζώων

Την ίδια ώρα, στην πόλη Χατάι, στα χέρια των διασωστών βρίσκεται μία γάτα, την οποία κατάφεραν να βγάλουν από τα ερείπια, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ενώ την περασμένη Πέμπτη ένα μικρό σκυλάκι ανασύρθηκε σε ασφαλές μέρος, όταν το κεφάλι του και τα μπροστινά του πόδια κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια.

Ο σκύλος ακούει στο όνομα Πάμουκ, ήταν μεταξύ των επιζώντων από τους δύο σεισμούς που έπληξαν την πόλη Χατάι και εννέα άλλες επαρχίες, καθώς και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έσκαψαν τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε και έσωσαν τον Πάμουκ. Αδιευκρίνιστη παραμένει η τύχη του ιδιοκτήτη του σκύλου, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης βρέθηκε νεκρός μέσα στα ερείπια.

Σεισμός Τουρκία: Ομάδα Σκύλοι-διασώστες βρίσκουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα

Οι σκύλοι διάσωσης συνεχίζουν να ”εργάζονται” ασταμάτητα, αναφέρει η Daily Sabah στις σεισμόπληκτες ζώνες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ως βασικά μέλη των ομάδων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Ως αληθινοί διασώστες, χρησιμοποιούν τις αισθήσεις και την εκπαίδευσή τους για να φέρουν ελπίδα και παρηγοριά σε όσους επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό