Οδηγός λεωφορείου σώζει μια γάτα και το ζώο γίνεται ο «ταξιδιωτικός σύντροφος» των επιβατών

Ένας οδηγός λεωφορείου που έκανε το συνηθισμένο του δρομολόγιο βρήκε ένα πεινασμένο γατάκι στην άκρη του δρόμου και από τότε είναι αχώριστοι. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Mandaue City, Cebu, Φιλιππίνες.

Ο εν λόγω οδηγός ονομάζεται Joel Basallote και κάνει αυτή τη διαδρομή επτά φορές ανά βάρδια. Όμως εκείνη την ημέρα τον περασμένο Ιανουάριο, σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, είδε κάτι που τον χτύπησε στο μάτι: εκεί κοντά υπήρχε μια θηλυκή μικρή γάτα, δίπλα της ήταν η άψυχη μητέρα.

«Λυπήθηκα για το γατάκι. Την πήρα λοιπόν και της αγόρασα γάλα -λέει ο άντρας-. Σκέφτηκα ότι αν τη φρόντιζα και αν ήταν καλά και επιζούσε, θα ήταν κάτι φανταστικό.»

Αφού αγόρασε λίγο γάλα, ο οδηγός την ονόμασε Αγιάλα, που πήρε το όνομά της από την περιοχή όπου βρέθηκε. «Με συνοδεύει όταν τρώω. Παρόλο που κοιμάται, ξυπνάει στην ώρα του για το γεύμα μας. Άρχισε να αναπτύσσει αυτή τη συνήθεια», λέει ο οδηγός.

Αλλά η σχέση τους δεν τελειώνει εκεί: στην Αγιάλα δεν άρεσε να είναι μόνη στο σπίτι και έκλαιγε κάθε φορά που ο άνθρωπος της φίλος πήγαινε στη δουλειά. Και έτσι αποφάσισε να την πάρει στη δουλειά: ο οδηγός κρατά ένα κράνος κολλημένο σε μια γωνία του λεωφορείου και η γατούλα λατρεύει να κοιμάται όταν δεν παίζει με τους επιβάτες. Για να πάει στην τουαλέτα, η Ayala νιαουρίζει για να τραβήξει την προσοχή του οδηγού ή πηδά σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο γεμάτο με άμμο.

Η γάτα έχει γίνει πολύ δημοφιλής με τα συχνά παιχνίδια στη διαδρομή της και πάντα τη ζητούν όταν δεν τη βλέπουν αμέσως στο λεωφορείο. «Αν υπάρχουν επιβάτες που τη φοβούνται, τους προκαλεί περισσότερο. Ξεκινήστε να παίζετε με κορδόνια. Αλλά αν οι επιβάτες μου δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την παρουσία της, συνεχίστε να παίζετε μόνοι».

Αλλά η Ayala δεν είναι η μόνη γάτα που έχει σώσει η Basallote, στην πραγματικότητα είναι η δέκατη. Ένα αληθινό πάθος που μοιράζεται συχνά με τους επιβάτες του, βελτιώνοντας τις μέρες όλων.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό