Κίνηση ανθρωπιάς: Ο Βασίλης Τζίγκουρας έφτιαξε αναπηρικό αμαξίδιο για τη σκυλίτσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Βασίλης Τζιγκούρας. Εάν είσαι φιλόζωος και έχεις κάποιο κατοικίδιο με κινητικά προβλήματα, σίγουρα θα τον έχεις ακουστά. Θεωρείται ως άγγελος των τετράποδων πλασμάτων, που έχουν όπως είπαμε κινητικά προβλήματα. Προσπαθεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους, ώστε να περπατήσουν, να παίξουν, να τρέξουν και να νιώσουν κι εκείνα χαρούμενα.

Εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργεί αναπηρικά καροτσάκια για αυτά τα πλάσματα. Είναι founder της εταιρείας Plus2feet 2 Feet 2018 που κλείνει περίπου 5 χρόνια ζωής.

Βασίλης Τζιγκούρας: Tα αμαξίδια που δημιουργεί είναι για ζώα με κινητικά προβλήματα

Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 στο Home – JoinRadio και στην Κική Παπαδοπούλου είχε δηλώσει: “Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα ν’ ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο.

Βασίλης Τζιγκούρας: Το αμαξίδιο που έφτιαξε για την σκυλίτσα του Χατζηγιάννη

Ένα από τα αμαξίδια που έφτιαξε ο Βασίλης, όπως βλέπουμε στη σελίδα τoυ στο Facebook είναι και αυτό της Ζάννης. Η Ζάννη είναι η υπέροχη σκυλίτσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέτας Μακρυπούλια, την οποία είχαν βρει αδέσποτη. Πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από ένα χειρουργείο στη σπονδυλική της στήλη, η σκυλίτσα δεν περπάτησε ξανά. Το αμαξίδιο του Βασίλη της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να χαρεί τη ζωή.

O Βασίλης όμως δεν φτιάχνει αμαξίδια μόνο για σκυλάκια αλλά και για άλλα ζώα, γατάκια, χελώνες, κατσικάκια, πάπιες.

Βασίλης Τζιγκούρας: Όσα είπε για εκείνον ο γνωστός τραγουδιστής

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ένας υπέροχος, γλυκός άνθρωπος και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Χαμηλών τόνων, χωρίς να κάνει τα πάντα για να βγει στην κάμερα. Έχει γίνει χορτοφάγος για ιδεολογικούς λόγους αναφέροντας ότι είναι ανακουφιστικό να μην τρώει κρέας.

Τον Βασίλη Τζιγκούρα τον έχω συναντήσει αρκετές φορές σε φιλοζωικά μπαζάρ. Πάντα τα στηρίζει. Γιατί αγαπάει πραγματικά τα ζώα. Πονάει για τα αδέσποτα και εκτιμάει τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους για αυτά. Είναι χαμηλών τόνων και ποτέ δεν μιλάει για τον εαυτό του. Αυτό το γράφω μήπως επαναπροσδιορίσουμε σε αυτή τη χώρα τι είναι ακριβώς σταρ και ποιοι είναι οι πραγματικοί σταρ. Που δεν χαμογελούν επίτηδες όταν βλέπουν φακό. Που δεν κάνουν τα πάντα να μας απασχολούν με το τίποτα που συνήθως κάνουν. Μια φράση του Βασίλη που έχω διαβάσει και δεν θα ξεχάσω ποτέ; “Είναι η υποχρέωση που έχω απέναντι στα ζώα να μη μείνει κανένα χωρίς “πόδια”.”

Βασίλης Τζιγκούρας: Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό

“Βρείτε αποδείξεις κι ελάτε να με κλείσετε μέσα”: Προκαλεί ο ιδιοκτήτης που τον κατηγορούν ότι βάζει το πίτμπουλ του να σκοτώνει γάτες