Ο Τζότζο ζει 12 χρόνια στους δρόμους στις Σέρρες και ψάχνει σπίτι- Μην τον αφήσουμε να γεράσει έξω

Τα ζωάκια που είναι μεγάλα σε ηλικία δεν υιοθετούνται εύκολα. Αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα, είτε ως μεμονωμένοι εθελοντές είτε ως μέλη φιλοζωικών.

Αναμφισβήτητα αυτό πρόκειται για ένα είδος ρατσισμού, κάτι που συμβαίνει και στα μαύρα ζώα αλλά και στα ανάπηρα.

Η πραγματική φιλοζωία όμως δεν μπορεί να περιέχει κανενός είδους ρατσισμό. Η ανάγκη των ζώων αυτών για μια αγκαλιά, για ένα ζεστό σπίτι είναι μεγαλύτερη. Ο δρόμος είναι θάνατος. Δεν έχουν καμιά ελπίδα επιβίωσης. Και το κλουβί είναι θάνατος, αργός θάνατος. Μην το ξεχνάμε.

Ο λόγος που δεν υιοθετούμε κάποιο ηλικιωμένο ζωάκι είναι γιατί θα το έχουμε λίγο καιρό κοντά μας. Έτσι λένε οι περισσότεροι. Δεν είναι όμως εγωιστικό αυτό; Για σκεφτείτε το. Σκεφτείτε επίσης και το άλλο: Δεν είναι υπέροχο για το ζώο να νιώσει μέλος ενός σπιτιού, τα τελευταία χρόνια της ζωής του; Δεν είναι καλύτερο να του προσφέρουμε μια καλή ζωή και να πεθάνει στην αγκαλιά μας από ό,τι να πεθάνει μόνο του και πιθανόν ταλαιπωρημένο στο δρόμο;

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τον υπέροχο Τζότζο, ένα γατούλη που ζει 12 ολόκληρα χρόνια στο δρόμο, κάπου στις Σέρρες. Ο Τζότζο έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Θα είναι δύσκολο για αυτόν να ζήσει έξω, στο τσουχτερό κρύο το χειμώνα και την πολλή ζέστη το καλοκαίρι.

Μην τον αφήσουμε να ταλαιπωρηθεί. Ας του δώσουμε-έστω και τώρα- μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι στειρωμένος, πολύ καλός και αγαπησιάρης. Του αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Όμως κάνει τα πάντα για να μπει σε ένα σπίτι. Ψάχνει ανθρώπους να τον υιοθετήσουν.

Όποιος τον πάρει θα τον κάνει πολύ ευτυχισμένο. Μη σκεφτεί την ηλικία του. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πεθάνει κάποιος. Βάλτε τον σε ένα ζεστό σπίτι. Αν θέλετε να κάνετε μέλος του σπιτιού σας τον όμορφο Τζότζο, στείλτε μήνυμα στους εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ | Facebook.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό