Ο Συγκινητικός Λόγος που Αδέσποτη Γάτομαμά αρνείται το Φαγητό εκτός αν Είναι μέσα σε Σακούλα

Στη μεγάλη καριέρα μου ως γάτα, για ενα πράμα μπορώ να είμαι σίγουρος: για την αγάπη της μητέρας για τα παιδιά της. Εντάξει εντάξει, και οι ανθρωπομητέρες και οι σκυλομητέρες και όλα τα άλλα ζώα-μητέρες είναι εξαιρετικές, αλλά στην κορυφή θα βάλω, εντελώς αντικειμενικά, τη μαμά-γάτα! Αν θέλετε να ξέρετε, η αγάπη μιας μητέρας-γάτας για το παιδί της είναι ισχυρότερη από οτιδήποτε άλλο. Συχνά, μια μαμά-γάτα θα θυσιάσει τα πάντα για να έχουν τα νεογέννητα γατάκια της ό,τι χρειάζονται!

Τρανό παράδειγμα για όσα λέω είναι η ιστορία που θα σας διηγηθώ. Μια υπέροχη αδέσποτη τζίντζερ (με λίγο λευκό), η Ντογκσούκ, σιτιζόταν για καιρό από μια καλόκαρδη γυναίκα-λάτρη των μικρών αιλουροειδών, που τάιζε, εκτός από την Ντογκσούκ, πολλές ακόμα γάτες.

Μια ωραία πρωία όμως, η Ντογκσούκ, συνεπής στο ραντεβού για το μπραντς, μόλις είδε το φαγητό που έφερε η καλή κυρία, αρνήθηκε να το φάει. Η κυριούλα ξαφνιάστηκε, άρχισε να παρατηρεί προσεκτικά την Ντογκσούκ και διαπίστωσε κάτι πολύ περίεργο: η Ντογκσούκ θα έπαιρνε φαγητό, μόνο αν αυτό βρισκόταν σε πλαστική σακούλα. Διαφορετικά, θα περίμενε υπομονετικά εκεί, χωρίς να τρώει, αν και πολύ πεινασμένη, ενώ οι άλλες γάτες έπεφταν με τα μούτρα στο φαγοπότι!

Είδε και απόειδε η άμοιρη κυρία, αποφάσισε, εκτός από το φαγητό που θα δίνει στις υπόλοιπες γάτες, να φροντίζει να έχει και μια πλαστική σακούλα, η οποία θα προοριζόταν για την Ντογκσούκ. Πράγματι, μόλις απέθετε τη σακούλα μπροστά της, η Ντογκσούκ την έπαιρνε προσεκτικά στο στόμα της και έφευγε.

Προφανώς, όλη αυτή η συμπεριφορά κίνησε ακόμα παραπάνω την περιέργεια της κυρίας, που αποφάσισε να την ακολουθήσει, για να μάθει τι στο καλό έκανε με το φαγητό που κουβαλούσε στη σακούλα!

Και τότε ο γρίφος λύθηκε! Η Ντονγκσούκ δεν έπαιρνε το φαγητό για τον εαυτό της. Το πήγαινε στο μικρούλι γατάκι της. Όπως είπε η κυρία, ανακάλυψε ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η Ντογκσούκ είχε γεννήσει 5 γατάκια, αλλά δυστυχώς μόνο ένα κατάφερε να επιβιώσει (η καταραμένη αναπαραγωγική στρατηγική του είδους της γάτας)! Το υπέροχο γατάκι, που επιβίωσε, μοιάζει στη μαμά του, έχοντας την ίδια τζίντζερ-λευκή γούνα που έχει και η συγκινητική μαμά του.

Έτσι, κάθε φορά η Ντογκσούκ έπαιρνε τη σακούλα με το φαγητό, το απέθετε μπροστά στο μικρό γατάκι, άνοιγε προσεκτικά τη σακούλα και δεν έτρωγε προτού το μωρό της χορτάσει τελείως. Και μετά ακολουθούσε κι εκείνη.

Η Ντογκσούκ άνοιξε προσεκτικά την τσάντα και άφησε το μικρό να φάει μέχρι να χορτάσει. Τότε η Ντογκσούκ θα έτρωγε.

Η γυναίκα συγκινήθηκε τόσο από την -άνευ όρων- αγάπη της Ντογκσούκ, που έκανε κάτι ακόμα καλύτερo: Πρόσφερε το σπίτι της στη μητέρα και το παιδί της που από τότε ζουν ευτυχισμένες μαζί της! Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοίιιι… καλύτερα!

πηγη tsitsosthecat.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό