Ο σκύλος ταξιδεύει 1.325 χιλιόμετρα και συναντά τον κηδεμόνα του 5 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε

Ο Μάικλ Τζόι, κάτοικος της Geórgia των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πίστευε ότι θα βρει τον χαμένο σκύλο του, Σαμ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, 5 χρόνια αργότερα, 1.325 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Σαμ, ένας συνδυασμός Λαμπραντόρ και Σιβηρίας μεγαλόσωμος 6 χρονών, εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Fort Benning της Γεωργίας. Είχε δύο άλλα σκυλιά και όταν ο δεύτερος πέθανε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ένιωσε την απώλεια του Σαμ ακόμη περισσότερο.

“Ο άλλος σκύλος μου πέθανε και ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους”, δήλωσε ο Michael στο Cleveland.com . Στη συνέχεια, δύο εβδομάδες αργότερα, αυτός και η σύζυγός του καλωσόρισαν ένα νέο σκυλί στην οικογένεια και τον ονόμασαν Σαμ.

Αλλά ακόμη και με το νέο μέλος της τετράποδης οικογένειας, η απώλεια του Σαμ παρέμεινε ακόμα ένα επώδυνο αίσθημα για την οικογένεια. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μιχαήλ θυμόταν, δείχνοντας στη γυναίκα και στα παιδιά του εικόνες του Σαμ ως κουτάβι. Και λίγες μέρες αργότερα, ένα τηλεφώνημα από το Κλίβελαντ άλλαξε τα πάντα.

«Όταν μου τηλεφώνησαν την πρώτη φορά, σκέφτηκα,« Δεν ξέρω για ποιόν σκύλο μιλάς. Δεν έχω πάει ποτέ στο Οχάιο. Είστε σίγουροι ότι είναι ο σκύλος μου; Μπορείς να τον περιγράψεις; Και είπε ότι είναι ένας ανοιχτόχρωμος καφέ σκύλος και είπα: «Περιμένετε ένα λεπτό. Δεν μπορείς να μιλάς για τον ίδιο Σαμ », είπε ο Μιχαήλ.

Στις 2 Απριλίου, πάνω από 1.300 χιλιόμετρα από τη βάση του στρατού όπου ο Σαμ είχε εξαφανιστεί, η Αστυνομική Διεύθυνση του Κλίβελαντ βρήκε τον Σαμ και τον πήγε μέσα σε ένα κλουβί στο Κλίβελαντ στο καταφύγιο Φροντίδας και Ελέγχου Ζώων, City Dogs Cleveland . Η ομάδα έκανε την ιατρική αξιολόγηση, το εμβολίασε, το σάρωσε για ένα μικροτσίπ και, όταν ανακάλυψε πως είχε, επικοινώνησε με τον Michael Joy.

Αν και το City Dogs Cleveland προσφέρθηκε να παρατείνει τον χρόνο αναμονής σε μία εβδομάδα, ώστε η οικογένεια Joy να μπορεί να κάνει το ταξίδι 8 ωρών, δεν ήταν απαραίτητο. Το επόμενο πρωί, ξεκίνησε η οικογένεια να πάει να συναντήσει τον Σαμ.

«Το δεύτερο που είδα, ήταν ένα κύμα συγκινήσεων». «Η γυναίκα και η κόρη μου έκλαιγαν. Δεν εκφράζω την συγκίνηση μου εύκολα. Ήμουν γιατρός για 20 χρόνια και είδα πολλά. Αλλά όταν τον είδα, έκλαψα. Χάρηκα πολύ που τον είδα. ”

Αν και ο Σαμ δεν αναγνώρισε τη Χαρά αμέσως, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος. «Αφού άρχισε να με μυρίζει και να ακούει τη φωνή μου, ήταν πάντα προσκολλημένος στο γοφό μου και εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος στο γοφό μου τώρα», θυμάται ο Μιχαήλ.

“Ένα από τα καλύτερα πράγματα της δουλειάς μας στο Cleveland Animal Care & Control είναι η επανένωση αδέσποτων σκύλων με αγαπημένους ιδιοκτήτες που τα αναζητούν”, δήλωσε η διευθύντρια της Kennel Michelle Harvanek σε δελτίο τύπου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τις προσπάθειές μας και που μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τους κηδεμόνες του. Δίνουμε επίσης μεγάλη έμφαση σε σκύλους με μικροτσίπ. Όλα τα σκυλιά που αφήνονται στη φροντίδα μας ή επιστρέφουν στον κηδεμόνα τους λαμβάνουν ένα μικροτσίπ, εάν δεν έχουν ήδη », πρόσθεσε. “Αυτή είναι μια από τις πολύ καλές ιστορίες που κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά μας να αξίζει.”

Χρειάστηκε ο Σαμ μια μέρα για να προσαρμοστεί στο σπίτι με τη Χαρά ξανά, αλλά επέστρεψε στο να είναι το στοργικό, ήρεμο και ευγενικό σκυλί που ήταν πριν από πέντε χρόνια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό