Ο σκύλος προστατεύει το άλογο, έστω κι αν βλέπει λίγο

Η φιλία τους συγκίνησε τους πάντες

Αυτή είναι μια όμορφη ιστορία φιλίας που έχει συγκινήσει τους πάντες, ακόμα και αυτούς που ζουν με αυτά τα δύο εξαιρετικά ζώα που κάνουν την αίσθηση της άνευ όρων αγάπης αληθινή. Ο σκύλος προστατεύει το άλογο από κάθε κίνδυνο, ακόμα κι αν και οι δύο έχουν ένα σπασμένο πόδι . Αν και το σκυλάκι δεν βλέπει καλά δεν μένει αδιάφορος.

Ο Fernando Machado είναι ένας άνθρωπος που για περισσότερα από 10 χρόνια σώζει ζώα που βρίσκονται στο δρόμο και θύματα κακομεταχείρισης και τα καλωσορίζει σε μια όαση γαλήνης, όπου μπορούν να ζήσουν τις υπόλοιπες μέρες τους με ηρεμία. Είναι ο εθελοντής που ίδρυσε το Recanto dos Animal Home, στην Teresina, μια πόλη στη Βραζιλίας.

Ο Φερνάντο παρακολουθεί την αποθεραπεία των ζώων και κάθε τόσο λέει τις ιστορίες τους στα social media. Ακριβώς όπως το άλογο Duque και ο σκύλος Jimmy, που έχει προβλήματα όρασης. Τα δύο είναι κυριολεκτικά αχώριστα.

Ο Φερνάντο δεν ξέρει πώς συνέβη, αλλά οι δυο τους δέθηκαν βαθιά και δημιούργησαν έναν μοναδικό δεσμό. Ο Τζίμι δεν βλέπει , αλλά είναι πάντα δίπλα στον Ντιουκ. Παρεμπιπτόντως, και οι δύο έχουν πρόβλημα στα πόδια.

Ο σκύλος δεν είναι πολύ φιλικός, αλλά έχει δημιουργήσει μεγάλη φιλία με το άλογο, ακόμα και συνεχίζει να προσέχει το άλογο για να μην το αγγίξει κανείς. Μερικές φορές, μας γκρινιάζει κιόλας να μην πλησιάσουμε.

Ο σκύλος προστατεύει το άλογο, ο δεσμός τους είναι πραγματικά μοναδικός

Και οι δύο σώθηκαν από την κακομεταχείριση. Και οι δύο έχουν πρόβλημα στο αριστερό πρόσθιο άκρο. Ο Τζίμι, διασώθηκε πριν από δύο μήνες, ενώ το άλογο έφτασε πρόσφατα.

Ο σκύλος χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στα πόδια και γι’ αυτό έχει ενεργοποιηθεί το διαδικτυακό crowdfunding για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση της επέμβασης.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό