Ο Σκύλος Πέρασε Μήνες Πεινασμένος Και Αλυσοδεμένος Σε Έναν Στύλο. Τώρα Έχει Φίλους Και Όνομα

Το κολάρο του κατοικίδιου ζώου ήταν τόσο σφιχτό που ολόκληρος ο λαιμός του είχε μελανιάσει και πονούσε όταν το έσωσαν.

Η ευημερία ενός σκύλου μοιάζει πολύ με αυτή ενός ανθρώπου: χρειάζεται να είναι ελεύθερος, να ταΐζεται, να τον φροντίζουν καλά και να λαμβάνει πολλή αγάπη και στοργή. Φαίνεται όμως ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτές τις βασικές ανάγκες, γεγονός που γίνεται περίπτωση κακοποίησης ζώων.

Αυτό συνέβαινε με αυτό το σκυλάκι , που για πολλές μέρες υπέφερε από άγχος, πείνα και πόνο. Ο κηδεμόνας του τον αλυσόδεσε σε ένα στύλο, χωρίς αρκετό φαγητό και με ένα εξαιρετικά σφιχτό λουρί.

Η υπόθεση του κατοικίδιου τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και έτσι το βρήκε η ΜΚΟ διάσωσης Sidewalk Specials . Σύμφωνα με μάρτυρες, την ώρα της διάσωσης, οι εθελοντές της οντότητας έπαθαν σοκ, βλέποντας τις συνθήκες που ζούσε ο σκύλος για μήνες.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ , ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε την ευκαιρία να «φτιάξει» τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, ο άνδρας αρνήθηκε να κρατήσει το ζώο και έτσι το έσωσαν.

Το κολάρο, που τραυμάτισε ολόκληρο τον λαιμό του σκύλου , ήταν τόσο σφιχτό που οι διασώστες χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα για να τον απεγκλωβίσουν.

Μετά από εκείνο το πρώτο βήμα ελευθερίας , ο ενθουσιασμένος σκύλος ακολούθησε μαζί με διασώστες στη ΜΚΟ, βλέποντας τη ζωή του να αλλάζει εντελώς.

Αμέσως, η οργάνωση έλαβε δωρεάν κτηνιατρική φροντίδα για το κατοικίδιο ζώο, το οποίο ευτυχώς ήταν υγιές. Την ίδια μέρα, το κατοικίδιο με το όνομα Chip, επισκέφτηκε το καταφύγιο ζώων που θα αποκαλούσε σπίτι.

Έτσι, μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρία στα χέρια εκείνων που δεν δέχτηκαν την αγάπη του, ο Chip ζει με φίλους και ανθρώπους που τον εκτιμούν!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό