Ο Σκύλος Κάθεται Και Περιμένει Τον Αγαπημένο Του Κηδεμόνα Να Επιστρέψει Μετά Την Εγκατάλειψή Του

Η εγκατάλειψη ενός ζώου είναι μια θλιβερή απόφαση από μόνη της – αλλά αν πρέπει, τότε τουλάχιστον να έχετε την ευγένεια να τα μεταφέρετε σε ένα καταφύγιο ή να το δώσετε σε κάποιον άλλον για να είναι σε ασφαλές μέρος. Δεν μπορούμε ποτέ να καταλάβουμε πώς μπορεί κάποιος να αφήσει το κατοικίδιό του στους δρόμους χωρίς καμία ανησυχία για την ευημερία του.

Τα σκυλιά είναι απίστευτα πιστά ζώα, και με τη σειρά τους, αξίζουν να ανταμειφθούν με πίστη από τους κηδεμόνες τους.

Πραγματικά δεν αξίζουμε τα σκυλιά! Η αγάπη τους για τους ανθρώπους δεν γνωρίζει όρια. Δεν έχει σημασία πώς μοιάζετε, πώς μυρίζετε ή πόσους οπαδούς έχετε στο Instagram – ένα σκυλί θα σας αγαπήσει για αυτό που είστε.

Τα σκυλιά αξίζουν να αντιμετωπίζονται σαν τους απόλυτους αγγέλους που είναι, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στον κόσμο που πραγματικά δεν πρέπει να επιτρέπεται να έχουν κατοικίδιο.

Οι άνθρωποι αποφασίζουν ότι δεν θέλουν πλέον ένα κατοικίδιο για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ίσως δεν έχουν χρήματα. Ίσως έχουν ένα νέο μωρό με το οποίο ο σκύλος δεν ταιριάζει. Ή ίσως απλά να μην έχουν πλέον χρόνο για να φροντίσουν ένα ζώο.

Όμως, ανεξάρτητα από τον λόγο, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για να αφήσετε ένα αβοήθητο ζώο έξω στους δρόμους.Οι άνθρωποι αποφασίζουν ότι δεν θέλουν πλέον ένα κατοικίδιο για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ίσως δεν έχουν χρήματα. Ίσως έχουν ένα νέο μωρό με το οποίο ο σκύλος δεν ταιριάζει. Ή ίσως απλά να μην έχουν πλέον χρόνο για να φροντίσουν ένα ζώο.

Όμως, ανεξάρτητα από τον λόγο, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για να αφήσετε ένα αβοήθητο ζώο έξω στους δρόμους.

Ένα βίντεο καταγράφει με σαφείς ενδείξεις ότι ένας άκαρδος ιδιοκτήτης κάνει ακριβώς αυτό. Ο άντρας οδηγεί σε έναν άδειο δρόμο το αυτοκίνητο του πριν κάνει μια ξαφνική στάση. Στη συνέχεια ανοίγει την πόρτα και αφήνει τον σκύλο του.

Το γλυκό αγόρι πίστευε πιθανότατα ότι θα περπατούσαν, αλλά όταν ο κηδεμόνας του επέστρεψε στο αυτοκίνητο και έφυγε χωρίς αυτόν, μπερδεύτηκε.
Ίσως ο κηδεμόνας του είχε ξεχάσει κάτι και θα γυρνούσε πίσω για να το πάρει; Ίσως είχε αφήσει κατά λάθος τον σκύλο έξω και σύντομα θα επέστρεφε;

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο σκύλος ήταν να περιμένει. Και περίμενε. Και περίμενε.
Ο ελπιδοφόρος σκύλος καθόταν για πάνω από εννέα ώρες στον σκονισμένο δρόμο. Απλώς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο κηδεμόνας του δεν επέστρεφε.

Ευτυχώς, ένας ξένος είδε τι συνέβαινε και αμέσως πήγε να βοηθήσει τον σκύλο.

Η κάμερα είχε συλλάβει όλα όσα είχαν συμβεί, οπότε δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τους διασώστες να βρουν το σκυλί. Μετά από ώρες μόνος του στο δρόμο, ήταν απίστευτα ενθουσιασμένος που είδε έναν άλλο άνθρωπο!

Ένας έλεγχος στους κτηνιάτρους έδειξε ότι ευτυχώς, ήταν απόλυτα εντάξει.

Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μερικές φορές εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους είναι λόγω ασθενειών που δεν μπορούν να θεραπεύσουν- αλλά αυτός ο σκύλος ήταν σε καλή κατάσταση.

Δεδομένου ότι ο σκύλος είχε εγκαταλειφθεί, οι διασώστες δεν ήξεραν τίποτα γι ‘αυτόν. Αποφάσισαν να τον ονομάσουν Rocket, μετά τη ζωντανή προσωπικότητά του, και άρχισαν να εξετάζουν γιατί μπορεί να είχε εγκαταλειφθεί.

Στο τέλος, θεώρησαν ότι ο άνθρωπος που τον εγκατέλειψε θα μπορούσε να αγωνιζόταν λόγω του COVID-19.

Αυτές είναι μερικές δύσκολες στιγμές στις οποίες ζούμε – και ενώ είναι απολύτως κατανοητό να περνάμε με την αγωνία λόγω έλλειψης χρημάτων, η εγκατάλειψη του κατοικίδιου ζώου σας δεν είναι ποτέ το σωστό.

«Ενώ καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να αγωνίζονται να φροντίσουν τα κατοικίδια ζώα τους λόγω COVID, υπάρχουν πόροι και οργανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν. ”

Χάρη στο βίντεο, οι διασώστες του σκύλου σύντομα εντόπισαν τον άνδρα. Η κατάσταση βρίσκεται υπό διερεύνηση, αλλά το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Rocket είναι ασφαλές και υγιές.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα ελεγχθεί και θα έχει πλήρη φροντίδα και ένα ασφαλές ζεστό μέρος για να ξεκουράσει το κεφάλι του», δήλωσε η διάσωση. «Θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υποφέρει ποτέ ξανά αυτή τη μοίρα.»

Είμαστε τόσο χαρούμενοι που ο Rocket είναι τώρα σε ασφαλή χέρια. Η εγκατάλειψη του κατοικίδιου ζώου σας στο δρόμο δεν είναι ποτέ η λύση.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό