Ο σκύλος σου θα ζήσει 1-2 χρόνια περισσότερο αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας

Καθώς γερνάμε, οι αντοχές μας μειώνονται και οι αποδόσεις μας σε καθημερινά πράγματα φυσικά γίνονται όλο και χειρότερες! Απ’ αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγουν και οι τετράποδοι φίλοι μας. Φυσικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επεκτείνουμε το προσδόκιμο ζωής τους για να μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί τους μερικά επιπλέον χρόνια. Ακόμα κι αν ο σκύλος σου έχει ήδη ξεκινήσει να γερνάει, δεν είναι αργά για να κάνεις πράξη μερικές συμβουλές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

Οι παρακάτω συμβουλές από κτηνιάτρους υπόσχονται να χαρίσουν στον σκύλο σου επιπλέον 1-2 χρόνια ζωής!

Υψηλής ποιότητας διατροφή

Πόσο υγιής θα ήσουν εάν έτρωγες μόνο junk food; Το ίδιο ισχύει και για τον σκύλο σου. Όσο καλύτερη είναι η τροφή που του δίνεις, τόσο πιο υγιής κι ευτυχισμένος θα είναι. Εάν δεν είσαι σίγουρος για την ποιότητα της τροφής που δίνεις στον πιστό φίλο σου, μπες στο Dog Food Advisor και διάβασε τις αξιολογήσεις και τις κριτικές.

Κράτα τον σκύλο σου δραστήριο

Κρατώντας το ηλικιωμένο σκυλάκι σου δραστήριο, το βοηθάς να διατηρήσει το βάρος του και να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις αρθρώσεις του, συνεπώς να είναι πιο υγιές! Μην αμελείς, λοιπόν, παρά την ηλικία του, να το πηγαίνεις μεγάλες βόλτες και να το αφήνεις στο πάρκο να τρέξει!

Φρόντισε τα δόντια του

Ξέρεις ότι η οδοντική υγεία ενός σκύλου μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο της υγείας του; Η υπερβολική πλάκα στα δόντια ενός σκύλου μπορεί να οδηγήσει σε ουλίτιδα και απώλεια δοντιών, ενώ τα βακτήρια από σάπια δόντια μπορούν ακόμη και να μπουν στο αίμα του σκύλου επηρεάζοντας άλλα όργανα. Μάθε πώς θα πλένεις τα δόντια του σκύλου σου εδώ!

Μην ξεχνάς τις επισκέψεις στον κτηνίατρο

Προληπτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας του σκύλου σου, πριν γίνουν πολύ σοβαρά. Πολλές ασθένειες και ακόμη και ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα.

Πηγή: ipop.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό