Ο σύγχρονος Νώε: 51χρονος άντρας χρησιμοποίησε ένα παλιό λεωφορείο για να σώσει τα ζώα από τις πλημμύρες του τυφώνα Φλωρεντία

Ένας οδηγός λεωφορείου από το  Tennessee, επηρεάστηκε από τη βιβλική ιστορία της Κιβωτού του Νώε και ξεκίνησε να διασώζει ζώα που επλήγησαν από την πλημμύρα του τυφώνα Φλωρεντία.

Ο 51χρονος Tony Alsup, δεν έχτισε καράβι αλλά αντ ‘αυτού αγόρασε ένα παλιό σχολικό λεωφορείο για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα που έχουν μείνει πίσω στη Νότια Καρολίνα.

Μέχρι στιγμής έχει σώσει τις ζωές των 64 ζώων, εκ των οποίων οι 11 είναι γάτες και τα 53 σκυλιά, μεταφέροντάς τα στη νότια Αλαμπάμα με το κίτρινο όχημά του.

Ενώ ο ίδιος ο Alsup δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα ζώα, γι’ αυτό κάνει ό, τι μπορεί για να τα μεταφέρει σε καταφύγια σε όλη τη χώρα.

Τα ζωάκια έχουν πολλά παιχνίδια, νερό και τρόφιμα στο λεωφορείο, του οποίου τα καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να υπάρχει περισσότερος χώρος γι’ αυτά.

Ενώ πολλοί απομακρύνονται από τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα που έχει μέχρι στιγμής στερήσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ο Alsup αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σημείο της καταστροφής κι αποφάσισε να αγωνιστεί υπό τις πιο σκληρές συνθήκες.

“Είναι τόσο εύκολο για τους ανθρώπους να υιοθετήσουν τα μικρά κατοικίδια ζώα,” δήλωσε ο Alsup στο Greenville News. “Παίρνουμε εκείνα που αξίζουν μια ευκαιρία ακόμα κι αν είναι μεγάλα και λίγο ασχημούλικα. Αλλά μου αρέσουν τα μεγάλα σκυλιά και προσπαθούμε να βρίσκουμε μέρη για αυτά.”

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Ο Alsup χρησιμοποίησε το φορτηγό που είχε πριν από ένα χρόνο στον τυφώνα Harvey, ο οποίος έφερε την καταστροφή στο Τέξας.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς ο Νώε, ωστόσο ο Alsup είπε στην Washington Post ότι θα ήθελε να ανοίξει το δικό του καταφύγιο μια μέρα και ότι θα αγοράσει και βάρκα αν ποτέ χρειαστεί.

“Για όλα τα ζώα υπάρχει θέση στο λεωφορείο μου. Ακόμα και βάρκα θα έπαιρνα για να σώσω τα άτυχα ζώα από τον τυφώνα.”

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό