Ο Ρώσος κτηνίατρος δίνει νέα ζωή στην κακοποιημένη αδέσποτη σκυλίτσα

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου βρέθηκε σχεδόν νεκρή και κυρίως με κομμένα πόδια σε ένα δάσος στη νοτιοδυτική Ρωσία, η αδέσποτη σκυλίτσα Μόνικα μπορεί να περπατήσει ξανά.

Ένας κτηνίατρος στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, 4.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε το σκυλάκι, της τοποθέτησε τέσσερα προσθετικά. Κατασκευάστηκαν με τρισδιάστατο εκτυπωτή. «Η τύχη και η εμπειρία έπαιξαν σημαντικό ρόλο», είπε ο Σεργκέι Γκόρτσκοφ με σεμνότητα στο πρακτορείο ειδήσεων AFP την Παρασκευή.

Ο 33χρονος Ρώσος έχει ήδη δώσει σε 37 «ασθενείς» τεχνητά μέλη από το 2015 και έκανε τετραπλή μεταμόσχευση σε γάτα το 2019. Τώρα το έκανε για πρώτη φορά με σκύλο. Μετά από μια μικρή αποτυχία – μια από τις προσθέσεις έσπασε κατά τη διάρκεια της στερέωσης, προκαλώντας καθυστέρηση δύο μηνών – ο Γκόρτσκοφ μπόρεσε να ολοκληρώσει με επιτυχία την επέμβαση πριν από δύο εβδομάδες.

Οι άνθρωποι βρήκαν το θηλυκό δύο έως τεσσάρων ετών περισσότερο νεκρό παρά ζωντανό σε ένα δάσος κοντά στην Plastunovskaya κοντά στο Κρασνοντάρ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ειδοποίησαν έναν εθελοντή που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο. «Ήταν σε τρομερή κατάσταση. Τα τέσσερα πόδια της ήταν κομμένα και με τραύματα». Ενώ τα έδενε, η Alla Leonkina θυμήθηκε τον Σιβηρικό κτηνίατρο Gorchkov. Έκανε την τετραπλή μεταμόσχευση σε γάτα στην κλινική του, την «καλύτερη» στο Νοβοσιμπίρσκ.

Είδε αμέσως τον εαυτό της αντιμέτωπο με ένα πρόβλημα: πώς να γεφυρώσει την απόσταση των 4000 χιλιομέτρων. Μια καμπάνια crowdfunding αποδείχθηκε η λύση. Σε ένα μήνα, η δημόσια χρηματοδότηση απέδωσε περισσότερα από 400.000 ρούβλια (περίπου 4.800 ευρώ). Τα χρήματα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου, αλλά και για την εκτύπωση των προσθετικών, την περίπλοκη και ακριβή επέμβαση και τα έξοδα διαμονής. «Με αυτήν να κάθεται στη θέση του συνοδηγού δίπλα μου, πήγαμε στο Νοβοσιμπίρσκ», λέει ο σωτήρας άγγελος της Μόνικα κοιτάζοντας πίσω.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, όλα είναι καλά με το σκυλάκι και μπορεί να ξεκινήσει τη νέα της ζωή. Τα οστά της Monika θα μεγαλώσουν ξανά και θα προσαρμοστούν φυσικά στις προσθέσεις. Θα γίνουν σαν κέρατα στο κεφάλι ελαφιού.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό