Ο Ηλικιωμένος Σκύλος Εγκαταλείπεται Στην Πόρτα Του Καταφυγίου Επειδή “Είναι Πολύ Μεγάλος”

Όταν υιοθετούμε έναν σκύλο, δεσμευόμαστε, σχεδόν αυτόματα, να φροντίζουμε για την ευημερία του και να του δίνουμε πολλή αγάπη. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Μερικοί κηδεμόνες υιοθετούν το κατοικίδιο ζώο όταν είναι μικρό και γεμάτο ενέργεια, αλλά όταν έρχεται η ώρα να το φροντίσουν, αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν.

Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των μεγαλύτερων σκύλων και, δυστυχώς, παίρνουν τη χειρότερη απόφαση γι ‘αυτούς. Είναι οδυνηρό να ανακαλύπτουμε ότι κάποιος μπορεί να εγκαταλείψει τον καλύτερό του φίλο απλά και μόνο επειδή έχει φτάσει σε μεγάλη ηλικία.

Το ίδιο συνέβη και με τον Perry, ένα 10χρονο σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε δεμένο με ένα είδος έλκηθρο, με ένα σημείωμα που περιγράφει τη σωματική του αναπηρία…

Ένα πρωί, οι εργαζόμενοι του Wanderer’s Rest Humane Association, που βρίσκεται στην Καζενόβια της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), έφτασαν στη δουλειά τους και είχαν μια θλιβερή έκπληξη.

Μπροστά από την κύρια είσοδο υπήρχε ένα πλαστικό έλκηθρο με κάτι που έμοιαζε με ζώο μέσα, έτσι αποφάσισαν να πλησιάσουν για να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά: μέσα ήταν ένα λευκό, δεμένο σκυλί που είχε εγκαταλειφθεί από κάποιον.

Οι πρώην κηδεμόνας του τον είχαν αφήσει εκεί το προηγούμενο βράδυ, συνοδευόμενο από ένα μπολ με νερό και ένα σύντομο σημείωμα που εξηγούσε την αναπηρία του. Το μήνυμα ακούγεται κάπως έτσι: «Είμαι άνω των 10 ετών. Δεν μπορώ να περπατήσω άλλο ».

Ο φτωχός σκύλος ήταν εξαιρετικά μπερδεμένος: δεν κατάλαβε τι συνέβαινε και μπορεί να ήθελε να επιστρέψει στην οικογένειά του. Αλλά η αλήθεια ήταν ότι όσοι αγαπούσε περισσότερο τον είχαν αφήσει μόνο του. Ευτυχώς, μια ομάδα πρώτων ανταποκριτών από το Wanderer’s Rest Humane Association πήγε το ζώο σε ένα καταφύγιο όπου το ονόμασαν “Perry”.

Οι επιστάτες ήταν εξαιρετικά έκπληκτοι όταν είδαν το φτωχό εγκαταλελειμμένο σκυλί και επίσης εξοργίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι ο Perry είχε έρθει σε αυτήν την κατάσταση επειδή ήταν μεγάλος και σωματικά ανάπηρος.

«Δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ήταν μια πολύ θλιβερή περίοδος », δήλωσε ο Μέισον Γκρόσμπεκ, συντονιστής της ομάδας διάσωσης. Αποφάσισαν να οδηγήσουν τον Perry στον κτηνίατρο για λεπτομερή ιατρικό έλεγχο και, εν τω μεταξύ, δημοσίευσαν μια φωτογραφία του σκύλου στο Facebook.

Οι διασώστες ήλπιζαν ότι κάποιος θα μπορούσε να τον αναγνωρίσει και έτσι να ανακαλύψει ποιοι ήταν οι πρώην κηδεμόνες προκειμένου να ξεκινήσει η νομική διαδικασία. Στο μήνυμα που συνόδευε την εικόνα, έγραψαν: «Αν κάποιος αναγνωρίσει αυτό το σκυλί, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Τον άφησαν στο καταφύγιό μας τη νύχτα δεμένο σε ένα «κουτί» – αυτό είναι εγκατάλειψη ».

Επιπλέον, το καταφύγιο χρησιμοποίησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει τους οπαδούς του: “Εάν κάποιος δεν μπορεί να φροντίσει το κατοικίδιο του, μπορούμε να τον βοηθήσουμε άμεσα, δεν χρειάζεται να τον εγκαταλείψετε”.

Η ιστορία του Perry ήταν επίσης χρήσιμη για τη συγκέντρωση χρημάτων για να πληρωθεί η ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν για να αναρρώσει και να συνεχίσει τη ζωή του.

Λίγες εβδομάδες μετά τη διάσωση του σκύλου, οι αρχές μπόρεσαν να εντοπίσουν τον πρώην κηδεμόνα του Perry, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράλειψη παροχής κτηνιατρικής φροντίδας σε ένα ηλικιωμένο και εξασθενημένο ζώο. Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη.

Καθώς η ανάρρωση του Perry προχωρά, το καταφύγιο δημοσιεύει ενημερώσεις στο Facebook για να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, οι εθελοντές χρησιμοποιούν την ιστορία του Perry για να υπενθυμίσουν σε όλους τη φροντίδα και τις ευθύνες που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο.

Ο Perry έχει λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται και θα υιοθετηθεί όταν αναρρώσει πλήρως, αλλά προς το παρόν απολαμβάνει τη ζωή σε ένα ανάδοχο σπίτι. Του ευχόμαστε πολύ δύναμη και να βρει μια οικογένεια που να τον αγαπά όπως του αξίζει!

Μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό