O Ice κέρδισε τη μάχη για τη ζωή και με νέα μουσούδα είναι έτοιμος να βρει τη δική του οικογένεια

Ήταν μόλις 7 μηνών. Κάποιος εγκληματίας τον μετέφερε σε ερημική ορεινή περιοχή μιας επαρχίας, τον έδεσε σε δέντρο και τον πυροβόλησε εξ επαφής στη βάση του λαιμού του. Τα σκάγια της καραμπίνας στην κυριολεξία είχαν διαλύσει όλη την αριστερή πλευρά της μουσούδας του.

Σ’ αυτή την τραγική κατάσταση παρέμεινε δεμένος στο δέντρο για τουλάχιστον 10 μέρες. Είχε υποστεί εκτεταμένη μόλυνση στους ιστούς και στα ρινικά οστά και ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο.

Πεζοπόροι τον βρήκαν αιμόφυρτο, αλλά ζωντανό στις 17 Νοεμβρίου του 2018. Το ανατριχιαστικό θέαμα της τεράστιας τρύπας που είχε το ζώο στη μουσούδα του, τους σόκαρε. Αμέσως ενημέρωσαν την τοπική φιλοζωική γι’ αυτήν την ασύλληπτη βαρβαρότητα που δεν την χωράει ανθρώπινος νους.

Μετά από συνενόηση το σκυλάκι μεταφέρθηκε τελικά από εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά στην Νέα Ερυθραία Αττικής, ο οποίος προέβη σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και χορήγησε στο ζώο ισχυρή αντιβίωση για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε 4 δύσκολα επανορθωτικά χειρουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί η εκτεταμένη ζημιά που είχε υποστεί κυρίως στο ρινικό οστό. Ο κτηνίατρος του Χρήστος Κτενάς τοποθέτησε μυϊκά και δερματικά μόσχευμα για να κλείσει την τεράστια τρύπα στο κόκκαλο της μύτης του ζώου, ώστε να μην επικοινωνεί πλέον με τη στοματική κοιλότητα. Ο φόβος της απόρριψης του μοσχεύματος ήταν πάντα ορατός.

Ο Ice, όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του, παρέμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο για 4 ολόκληρους μήνες υπό το άγρυπνο βλέμμα του κτηνιάτρου του Χρήστου Κτενά και του επιτελείου του που τον φρόντισαν και πάλεψαν να τον κρατήσουν στη ζωή για να ζήσει την κουταβο-ηλικία του που κάποιος επιχείρησε με τόση αγριότητα να του στερήσει.

Συνοδοιπόροι του σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη και οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» που αγωνίστηκαν με όσες δυνάμεις διέθεταν για τον μικρό κούταβο, όχι μόνο για να σωθεί ένας υπέροχος σκύλος, αλλά και για να περισώσουν όποιο ίχνος αξιοπρέπειας έχει απομείνει για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Ice αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή και με νέα μουσούδα είναι έτοιμος να βρει τη δική του παντοτινή οικογένεια. Παρά την ταλαιπωρία του ο Ice δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη του απέναντι στους ανθρώπους. Είναι ένα πλάσμα χαρούμενο, λατρεύει το παιχνίδι και δείχνει την πιστή και ανιδιοτελή αγάπη του κουνώντας την ουρά του.

Οι εθελοντές της M.K.O. «Save a Greek Stray» με χαρά και συγκίνηση ανήγγειλαν ότι ο Ice είναι καλά πια στην υγεία του και έτοιμος να βρει το δικό του σπιτικό, αναφέροντας τα εξής: «Στους 12 πρώτους μήνες της ζωής του, πυροβολήθηκε, υπέφερε, έκανε 4 χειρουργεία και πέρασε 4 μήνες έγκλειστος σ’ ένα κλουβί κτηνιατρείου μέχρι να θρέψουν οι πληγές.

Έχοντας κερδίσει μια τεράστια μάχη, φαίνεται πως τίποτα πια δεν μπορεί να τον αγγίξει ή να τον πληγώσει, εκτός από την απόρριψη. Ζει για να αγαπιέται και αναπνέει για να δίνει χαρά σε όποιον αγαπάει.

Για όλους εμάς που ζήσαμε δίπλα του, ο Ice είναι η ζωντανή απόδειξη της δύναμης του ανθρώπου για το μεγαλύτερο κακό, αλλά και το μεγαλύτερο καλό. Όσο υπάρχουν νοσηρές ψυχές, θα είμαστε εδώ να αγωνιζόμαστε, για να κερδίζουμε.

Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν το αγόρι μας και ιδιαίτερα τον κτηνίατρό του κ. Χρήστο Κτενά, που τόσους μήνες παλεύει να αποκαταστήσει όποιο ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας έχει απομείνει. Και επισήμως ο Ice ψάχνει σπίτι».

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να υιοθετήσετε τον Ice πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή; istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό