Ο Φάτσας που σκότωσαν τα δύο Ακίτα στο πάρκο σκύλων του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Ένα μικρό σκυλάκι, ο Φάτσας, έχασε τη ζωούλα του με τον πιο φριχτό τρόπο αυτές τις μέρες και μάλιστα μπροστά στα μάτια της γυναίκας που τον είχε και τον λάτρευε.

Η ιστορία είναι συγκλονιστική και εξοργιστική συνάμα. Δεν τη χωράει ανθρώπινος νους. Όμως σε μια χώρα που κανένας νόμος δεν λειτουργεί και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει αυτές οι ιστορίες δυστυχώς δεν είναι σπάνιες.

Η Λένα Φ. αγαπούσε πολύ τον Φάτσα, ένα μικροσκοπικό σκυλάκι, ράτσας Γιορκσάιρ, 2,5 χρόνων. Μαζί πήγαιναν ατελείωτες βόλτες στο κλειστό πάρκο σκύλων του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Τη γνώριζαν όλοι. Άλλωστε όλοι λίγο πολύ οι κηδεμόνες κατοικιδίων γνωρίζονται στα πάρκα στις γειτονιές όταν πηγαίνουν τα ζώα τους βόλτα.
Το πάρκο είναι περιφραγμένο. Το πάρκο όμως έχει και τους κηδεμόνες -τέρατα, όπως συνηθίζουμε εμείς εδώ στο site να τους λέμε. Είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει επιθετικά σκυλιά, προέκταση των προβληματικών και άρρωστων χαρακτήρων τους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν φιλόζωοι. Ξέρουν για αυτούς καλά οι ψυχίατροι. Ένας τέτοιος κηδεμόνας είναι και ένας άντρας, του οποίου τα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας. Ο άντρας αυτός, ο οποίος δεν είναι Έλληνας, έχει δύο επιθετικά σκυλιά, ράτσας Ακίτα, τα οποία δημιουργούν συνέχεια προβλήματα στο πάρκο εκεί.

Αυτός βασικά δημιουργεί. Τα ζώα είναι όπως και τα παιδιά. Όπως τα μάθεις. Και αυτός έμαθε τα ζώα του να είναι αντικοινωνικά και επικίνδυνα. Για όλους. Και τι δεν λέει για αυτόν ο κόσμος. Ότι είναι αγενής, επιθετικός, δεν αφήνει άλλον να μπει. Επικίνδυνος βασικά. Έχει τα ζώα του χωρίς φίμωτρο και χωρίς λουρί. Και έχουν σκοτώσει και άλλα ζώα στο παρελθόν. Ότι έχει μηνύσεις. Διάφορα. Ότι τον φοβούνται. Ότι πολλοί, λόγω αυτού, κυρίως γυναίκες, έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στο πάρκο. Αλλά δεν τον “κουνάει”, που λέμε, κανείς γιατί έχει “γνωστούς” που τον καλύπτουν. Και οι καταγγελίες για αυτόν δεν έχουν τέλος.

Ο Φάτσας ήταν άτυχος. Πολύ άτυχος. Ήταν δυστυχώς λυμένος και μπήκε από λάθος από μια σκαμμένη λακκούβα στην περίφραξη μέσα στο χώρο που βρίσκονταν τα Ακίτα. Και δεν πρόλαβε να βγει. Τα Ακίτα ήταν ελεύθερα και χωρίς φίμωτρο. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Ο κόσμος έπαθε σοκ. Το ίδιο και η Λένα. Τον σκότωσαν.
Ο κηδεμόνας των Ακίτα παρέμενε ατάραχος. Αυτή τη σοκαριστική περιγραφή δίνει ο κόσμος. Ατάραχος με μια φίλη του και περίμενε την Αστυνομία που είχαν καλέσει δύο φορές και δεν πήγε ποτέ.

Και εδώ θα πρέπει να πούμε μερικά πραγματάκια. Οι ευθύνες του κόσμου είναι τεράστιες. Τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που γράφουν για το συγκεκριμένο άνθρωπο είναι απαράδεκτο που δεν έχουν ακόμα οργανωθεί να κάνουν κάτι. Σοβαρά. Όχι μεμονωμένα. Όχι σπασμωδικά. Τι αλήθεια περιμένουν; Να φαγωθεί ακόμα ένα ζωάκι; Όσο και αν πονάει, η αλήθεια είναι μία: η σιωπή είναι συνενοχή. Γιατί είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Τι φοβούνται δηλαδή; Μην τους βάλει να τους φάνε τα σκυλιά του; Τόσοι άνθρωποι γράφουν για αυτόν και δεν πάνε να κάνουν μια καταγγελία; Να πάνε σε έναν εισαγγελέα; Καθόμαστε με τις ώρες και καταγγέλλουμε από τον καναπέ μας μέσω Facebook και είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας.

Αυτές τις μέρες θα γίνει μια συγκέντρωση των ανθρώπων που πηγαίνουν στο πάρκο για να μιλήσουν για αυτό το θέμα και να πάρουν αποφάσεις. Ελπίζουμε να κινηθούν. Ελπίζουμε να σώσουν το επόμενο υποψήφιο θύμα. Το οποίο δεν μας λέει κανείς ότι δεν θα είναι παιδί. Έτσι δεν είναι; Να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος, ο οποίος έχει δημιουργήσει σκύλους-φονιάδες και τους αφήνει χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης λυτούς και … όποιον πάρει ο Χάρος.

Ο Φάτσας δεν θα γυρίσει πίσω. Πέθανε με φριχτό τρόπο. Και ήταν και μικρούλης. Όμως θα πρέπει να κάνουμε κάτι να προλάβουμε τον επόμενο Φάτσα.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την ιστορία αυτή στην ομάδα εδώ, στην οποία μέλος είναι και ο κηδεμόνας των Ακίτα Κυνόφιλοι Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό