Ο εγκαταλελειμμένος ηλικιωμένος σκύλος πριν από τα Χριστούγεννα του 2020 έχει σπίτι. Θα κάνει Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του

Ακριβώς πριν από 12 μήνες, βρέθηκε να περιφέρεται στους κρύους δρόμους και πεινασμένος. Σήμερα απολαμβάνει πολλά χάδια και αληθινή ανθρώπινη αγάπη.

Η υιοθεσία δεν αφορά συγκεκριμένα ότι ο υιοθετών λαμβάνει κάτι, αλλά τι μπορεί να προσφερθεί στο ζωντανό ον που υιοθετείται. Το λέμε αυτό γιατί ισχύει για τα κατοικίδια και τους ανθρώπους, για το πόσο σημαντικό είναι να αλλάξουμε μια ζωή όταν τη φέρνουμε στο σπίτι.

Αυτή τη φορά θα σας πούμε την ιστορία της Molly-Moo, ενός Μαστίφ που διασταυρώθηκε με έναν γερμανικό ποιμενικό που τριγυρνούσε στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ, στην Αγγλία.

Ο ηλικιωμένος σκύλος εγκαταλείφθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2020 και έπρεπε να αγωνιστεί για να επιβιώσει στους κρύους δρόμους. Όταν τον βρήκαν, ήταν πολύ αδύνατος, ήταν εύκολο να δεις τα οστά στα πλευρά του, οπότε η αστυνομία τον μετέφερε αμέσως στο καταφύγιο RSPCA.

«Η Μόλι περιπλανιόταν σε έναν πολυσύχναστο και επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο και νομίζω ότι κάποιος την είχε πετάξει εκεί ως σκουπίδι. Ήταν απίστευτα αδυνατισμένη, με προεξέχοντα κόκκαλα και είχε μια σοβαρή δερματική πάθηση χωρίς θεραπεία.»

Αποδεικνύεται ότι όταν έλεγξαν το τσιπ του, συνειδητοποίησαν ότι είχε κλαπεί πριν από 6 χρόνια και οι αρχικοί του ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν πλέον να την πάρουν . Έτσι ξεκίνησαν αμέσως θεραπεία, μια ειδική δίαιτα για να την βοηθήσουν να πάρει βάρος και της έκαναν θεραπεία για το δέρμα της.

Χρειάστηκαν περίπου 6 μήνες για να διασφαλιστεί ότι είναι καλά, ώστε να δοθεί για υιοθεσία, κάτι που δεν της στοίχισε καθώς την ζήτησε γρήγορα μια οικογένεια.
Ένας συγκολλητής ονόματι John Bebbington και η οικογένειά του, βλέποντάς την στα social media και διαβάζοντας την ιστορία της, αποφάσισαν να την κρατήσουν και να την πάρουν σπίτι. Είχαν χάσει τον σκύλο τους πριν από λίγο καιρό και παρόλο που δεν έψαχναν για άλλο κατοικίδιο, η Molly-Moo απλά άγγιξε τις καρδιές τους.

Αν και η άφιξή της στο σπίτι δεν ήταν εύκολη λόγω της ασθένειάς της, όταν σκέφτηκαν όλα όσα της είχαν συμβεί, συγκινήθηκαν και τη φρόντισαν με τη μέγιστη στοργή. Χάρη σε αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ γλυκιά και έχει καλή συμπεριφορά στο σπίτι.

Αυτός ο μήνας θα είναι ξεχωριστός για την οικογένεια, καθώς θα είναι τα πρώτα τους Χριστούγεννα μαζί, μετά από έναν χρόνο παραμέλησης που ουσιαστικά ο μοναδικός στόχος της ήταν να επιβιώσει στους δρόμους με την δερματοπάθεια της.

Συμπληρώνοντας ο κ. Bebbington λέει: «Πλέον κυκλοφορεί στο πάρκο και έχει κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά. Έχει πραγματικά γυρίσει σελίδα και είναι πολύ ευτυχισμένη και γλυκιά. Τώρα, είναι σαν ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί. Έχει ξαναβγάλει τρίχωμα και τα αυτιά της έχουν επουλωθεί, ενώ το δέρμα της είναι μαλακό χωρίς πληγές. Είναι επίσης πολύ πιο ευτυχισμένη. Είναι ένα μεγάλης ηλικίας κορίτσι, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να περιφέρεται στο γρασίδι, είναι μεγάλη χαρά να τη βλέπεις. Ποτέ δεν πάει μακριά όμως, και δεν θα απομακρυνθεί από δίπλα μου. Σίγουρα έχω βρει μια καλή φίλη και το ίδιο ισχύει και για την ίδια!».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό