Ο δηλητηριασμένος Τζακ, ο σκύλος που σώζει ζωές παλεύει τώρα με τον θάνατο

Ο Τζακ δηλητηριάστηκε. Αυτός που ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε για να σώσει ζωές ανθρώπων, τώρα πολεμά τον θάνατο από ένα σκληρό χέρι. Ο σκύλος διάσωσης της Αλπικής και Σπηλαιολογικής Διάσωσης Friuli Venezia Giulia δηλητηριάστηκε με δολοφόνο σαλιγκαριών και πλέον βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το ζώο, ένα αυστραλιανό kelpie, μεταφέρθηκε την Κυριακή, σε αγώνα με τον χρόνο, στο κτηνιατρείο της Πάντοβας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καταλάβει τι συνέβαινε αφού είχε υποστεί μια ξαφνική ασθένεια.

Δυστυχώς, οι αναλύσεις δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: ο Τζακ έφαγε ένα κεφτεδάκι με κιμά δηλητηριασμένο με σαλιγκαροκτόνο κατά τη διάρκεια μιας πρωινής βόλτας στην περιοχή Chialina di Ovaro (Ούντινε). Αμέσως μετά ο σκύλος είχε μάλιστα παρουσιάσει κάποια συμπτώματα αδιαθεσίας, εξ ου και η βιασύνη στο νοσοκομείο.

Ο Τζακ και ο ιδιοκτήτης του, από τον σταθμό Forni Avoltri του Alpine Rescue and Speleological Fvg, συνθέτουν – εξηγεί το CNSAS – μια από τις πιο πολύτιμες μονάδες σκύλων του Σώματος.

Τώρα ο Τζακ παλεύει μεταξύ ζωής και θανάτου, ναρκωμένος και διασωληνωμένος στο ενετικό νοσοκομείο, ενώ εκατοντάδες μηνύματα αλληλεγγύης φτάνουν στο Cnsas, στο οποίο θυμούνται οι δεκάδες άνθρωποι που οφείλουν τη ζωή τους στον σκύλο και την εξαιρετική του ικανότητα να ακολουθεί ίχνη στα βουνά ανθρώπων που έχουν χαθεί.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό