Ο Άστεγος Σκύλος Κουβαλάει Το Μπολ Παντού Με Την Ελπίδα Ότι Κάποιος Θα Το Γεμίσει Με Φαγητό

Όταν μας ρωτούν για το τι θέλουμε στη ζωή, συχνά ονειρευόμαστε βίλες, πολυτελείς διακοπές και άφθονο ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουμε. Σπάνια σκεφτόμαστε το φαγητό που έχουμε στο τραπέζι κάθε μέρα – γιατί η απλή πρόσβαση σε φαγητό είναι κάτι που πολλοί από εμάς θεωρούμε δικαίωμα, όχι προνόμιο.

Είναι το είδος του πόρου που δεν εκτιμούμε πραγματικά μέχρι να τον διαθέσουμε. Πολλοί άνθρωποι είναι αρκετά τυχεροί να τρώνε τρία γεύματα την ημέρα και ακόμη περισσότερα αν το θέλουν. Τι γίνεται όμως αν δεν είχαν πια πρόσβαση σε φαγητό; Σίγουρα θα ήταν σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση.

Ενώ οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργαστούν και να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα και η άγρια ​​ζωή μπορεί να κυνηγήσει, υπάρχουν πολλά κατοικίδια ζώα που εγκαταλείπονται στους δρόμους και αφήνονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αυτά τα ζώα δεν έχουν μάθει ποτέ να κυνηγούν και δεν μπορούν να πάρουν φαγητό από την αγορά όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους. Αυτά τα φτωχά πλάσματα πρέπει να εξαρτώνται από την καλοσύνη των ανθρώπων για να επιβιώσουν μέχρι το επόμενο γεύμα.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Ευαισθητοποίησης των Ζώων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε για να «εξερευνά, να παρατηρεί και να εφαρμόζει προγράμματα για την αλληλεπίδραση ανθρώπου-ζώου». Ιδρύθηκε το 2010, η οργάνωση χρησιμοποιεί την τέχνη του κινηματογράφου για να φέρει στο προσκήνιο τον αγώνα των ζώων που έχουν ανάγκη.

«Η ομάδα μας έχει δεκαετίες εμπειρίας στην τεκμηρίωση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-ζώου και συνεργασίας με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, κατανοώντας το πλήθος των ευαίσθητων καταστάσεων, παρεμβαίνοντας σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει στον κόσμο των ζώων και συνεργαζόμενοι με παραγωγούς και προγράμματα για την έγκαιρη ενημέρωση ».

Οι εικονολήπτες γύριζαν αρκετά πλάνα άστεγων σκύλων για το έργο American Strays , όταν έπιασαν μια σκηνή που απλά δεν μπορούσαν να αγνοήσουν. Ένας σκύλος, συγκεκριμένα, είχε μεγάλη ανάγκη από βοήθεια και αυτό που έκανε άφησε άφωνους τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Προσπαθώντας να τεκμηριώσουν πώς αυτά τα αδέσποτα ζώα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Ντιτρόιτ, όπου έμαθε για μια μικρή ομάδα σκύλων στα περίχωρα της πόλης. Δεν άργησε για ένα από τα τετράχρονα παιδιά να τραβήξει την πλήρη προσοχή τους. Το μόνο που έπρεπε να κάνει το συνεργείο ήταν να τον ακολουθήσουν καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν τις προθέσεις του.

Τα σκυλιά περιπλανήθηκαν ανάμεσα στα λίγα σπίτια της περιοχής μέχρι που ένα από τα τετράποδα παρατήρησε πόσο ενδιαφέρονταν οι άνθρωποι και είχαν μια εντελώς απροσδόκητη αντίδραση. Ξαφνικά, ο σκύλος βρήκε την τέλεια λύση για να πάρει φαγητό και να ικανοποιήσει την πείνα του.

Απομακρύνθηκε από το συνεργείο της ταινίας, οπότε όλοι αναρωτήθηκαν τι ήθελε να κάνει. Όταν τελικά κατάλαβαν τις προθέσεις του σκύλου, οι άνθρωποι κατακλύστηκαν από συμπόνια. «Πήγε 5 σπίτια μακριά για να φέρει το μπολ με το φαγητό του για να το γεμίσουμε», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube. Ευτυχώς, κατάφεραν να καταγράψουν αυτή τη συγκινητική στιγμή στην κάμερα, έτσι ώστε να μπορούν να το δουν όλοι.

Αυτός ο σκύλος έφερε το μπολ του εκεί που ήταν η ομάδα. Συνέχισε να περπατάει με το μπολ στο στόμα – αυτός ήταν ο τρόπος του να ικετεύει κάποιον να τον ταΐσει. Οι καρδιές των ανθρώπων έλιωσαν όταν είδαν τι συνέβαινε. Αυτός ο σκύλος χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια και κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί τα αιτήματά του.

Η ομάδα αντέδρασε αμέσως, δίνοντας τόσο στον σκύλο όσο και στους φίλους του το πολύ απαραίτητο φαγητό. Κατάφεραν να κάνουν μια μικρή διαφορά ταΐζοντας αυτά τα σκυλιά, αλλά ο μεγαλύτερος αντίκτυπος ήταν τα γυρίσματα αυτής της πολύ εντυπωσιακής σκηνής.

Όποιος παρακολουθεί αυτό το βίντεο θα είναι αμέσως συμπονετικός. Στιγμές όπως αυτή μας θυμίζουν πόσο προνομιούχοι είμαστε που έχουμε φαγητό και στέγη και πόσο απαραίτητο είναι να μοιραζόμαστε τους πόρους μας με εκείνους που δεν είναι τόσο τυχεροί.

Το βίντεο είχε τεράστιο αντίκτυπο σε όσους το παρακολούθησαν. Πολλοί από αυτούς επαίνεσαν την ομάδα για τη σίτιση αυτών των φτωχών σκύλων και άλλοι εξέφρασαν τον θυμό τους επειδή υπάρχουν τόσα πολλά ζώα σε αυτήν την κατάσταση.

“Πονάω πολύ κάθε φορά που το βλέπω”, σχολίασε η Ρεβέκκα Vc . “Τα ζώα δεν πρέπει να ζουν έτσι!”

Φυσικά, αυτή η κυρία έχει απόλυτο δίκιο. Είναι τόσο λυπηρό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους και τα καταδικάζουν σε μια ζωή βασανισμού.

Θυμάμαι! Δεν έχει σημασία αν έχουμε καλύτερη ή πιο θλιβερή μέρα, ο σκύλος θα είναι πάντα μαζί μας και θα μας αγαπά χωρίς να μας κρίνει. Είτε κάνει έλκηθρο το χειμώνα, φροντίζει παιδιά, καθοδηγεί τους τυφλούς ή ανιχνεύει κινδύνους πριν εμφανιστούν, μπορούμε πάντα να βασιστούμε στην ασφάλεια ενός σκύλου.

Αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο, καλύτερα να επισκεφθείτε ένα καταφύγιο αντί για κτηνοτρόφο ή pet shop! Υπάρχουν πολλά αξιολάτρευτα πλάσματα που χρειάζονται μια αγαπημένη οικογένεια και η δική σας μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό