Ο αδέσποτος σκυλάκος Ζαχαρίας που υιοθέτησαν οι μαθητές Γυμνασίου στο Αίγιο

Τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης αδέσποτων και μη ζώων, είναι πολλά τις τελευταίες μέρες. Υπενθυμίζουμε την είδηση που έγινε γνωστή από τα Γιάννενα, πως σκυλάκι βρέθηκε αποστεωμένο να αργο-πεθαίνει ενώ ζούσε σε σπίτι μαζί με τους κηδεμόνες του και το είχαν εγκαταλείψει στην τύχη του. Σήμερα, μια ευχάριστη είδηση έρχεται από το Γυμνάσιο Αιγίου, που οι έφηβοι μαθητές αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν σκυλάκο και να τον κρατήσουν στους διαδρόμους του σχολείου τους.

Ο αδέσποτος σκυλάκος Ζαχαρίας βρήκε το “σπίτι” του

Σε μία χώρα που οι κακοποιήσεις ζώων, παρά του ότι έγιναν κακούργημα, χτυπάνε κόκκινο, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ένα Κράτος που θέλει να λέγεται οργανωμένο είναι να βάλει μάθημα φιλοζωίας στα σχολεία. Γιατί δυστυχώς στη χώρα μας γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και ένα άλλο πρόβλημα. Οι κακοποιήσεις ζώων από μικρά παιδιά ή εφήβους. Και αυτό πρέπει να μας κάνει να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η ανάγκη του να γίνει κάτι άμεσα είναι επιτακτική καθώς γνωρίζουμε ότι μια τέτοια εκπαίδευση θα πάρει καιρό. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να αποκτήσει ένας λαός φιλοζωική κουλτούρα όταν δεν έχει ούτε δείγμα.

Η φιλοζωική κοινότητα και πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν χτυπήσει το καμπανάκι εδώ και δεκαετίες για το πρόβλημα αυτό, της παντελούς έλλειψης φιλοζωικής παιδείας του Έλληνα. Και είναι απορίας άξιο γιατί καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν προσπάθησε κάτι σε αυτόν τον τομέα. Είναι, ξαναλέμε, επιτακτική ανάγκη να μπει μάθημα φιλοζωίας-οικολογίας στα σχολεία. Από την άλλη υπάρχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα. Είτε με ενημερώσεις των μαθητών και ομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα, είτε έμπρακτα. Υιοθετώντας αδέσποτα, τα οποία φροντίζουν οι μαθητές. Είναι όμως ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις.

Μια τέτοια περίπτωση, όπως μαθαίνουμε από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής George Frangonikolopoulos, είναι και το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου του δήμου Αιγιαλείας. Στο συγκεκριμένο σχολείο ζει ένα πρώην αδέσποτο σκυλάκι, ο Ζαχαρίας, τον οποίο αγαπάνε και φροντίζουν όλοι, μαθητές και καθηγητές.

Ο Ζαχαρίας τη μέρα του αγιασμού παραβρέθηκε και αυτός εκεί παρακολουθώντας τα πάντα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ξαπλωμένος μέσα στο σχολείο και χαλαρός. Πόσο τυχερό είναι αυτό το σκυλάκι. Αλλά πιο πολύ πόσο τυχερά είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν έχοντας δίπλα τους ένα τέτοιο πλάσμα. Ένα πλάσμα που μόνο αγάπη και αφοσίωση έχει να προσφέρει.

Η συμβίωση με ένα τέτοιο πλάσμα είναι συχνά καλύτερο μάθημα από τα περισσότερα που διδάσκουμε στα παιδιά. Πιο χρήσιμο. Είναι μάθημα ζωής, το οποίο θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν ενσυναίσθηση, συμπόνοια και αγάπη για το διπλανό τους είτε αυτό είναι ζώο είτε άνθρωπος. Γιατί η παρέα με ένα ζώο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Ο Ζαχαρίας και ο κάθε Ζαχαρίας διδάσκει τα καλύτερα στα παιδιά. Χωρίς να κάνει τίποτα. Απλά και μόνο που υπάρχει δίπλα τους.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό