Νίκαια: Παράτησαν στο βουνό φοβισμένο κανισάκι τυφλό, μεγάλο σε ηλικία- Υπάρχει κάποιο σπίτι για αυτό;

Για μια εγκατάλειψη ενός τυφλού ζώου μας ενημερώνουν οι εθελοντές της ομάδας Φοβισμένα αδεσποτάκια Νεάπολης, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε ένα τοσοδά πλάσμα, παρατημένο και μόνο του στο βουνό, να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του; Αυτό το τρομαγμένο κανισάκι βρέθηκε από εθελόντρια στο βουνό, την ώρα που είχε πάει για τάισμα. Είναι αρσενικό, τυφλό, ατσιπάριστο, αστείρωτο και πάνω από 7 ετών. Μπορείτε να μπείτε στη θέση του;»

Πραγματικά μόνο αν μπαίναμε στη θέση του, θα καταλαβαίναμε πόσο δύσκολη ήταν η κατάστασή του. Και πώς θα ένιωθε. Εντελώς χαμένο, να μην ξέρει πώς να επιβιώσει και πού να πάει. Πώς μπορεί να το εγκατέλειψε αυτό το πλάσμα κάποιος;

Οι εθελοντές αναφέρουν επίσης:

«Βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κυρίας Ντάκουλα, την οποία ευχαριστούμε πολύ που μας στήριξε ακόμα μια φορά για επείγον περιστατικό και άνοιξε το ιατρείο σε ώρα εκτός λειτουργίας.

Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και έπειτα ζητάμε ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ή ακόμα καλύτερα ΥΙΟΘΕΣΙΑ, καθώς δεν θα μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιατρείο γιατί κλείνει, ούτε όμως και στο καταφύγιο γιατί, όπως θα δείτε στην πρώτη φωτογραφία, αυτό το ζώο θέλει τη φροντίδα ενός σπιτιού, για να μη νιώσει άλλο στρες.
Θα χρειαστούμε βοήθεια στο κτηνιατρικό χρέος, καθώς δεν είμαστε σωματείο, δεν έχουμε πόρους από πουθενά και οι ανάγκες πάντα είναι πολλές αλλά δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε! ▪︎ Θα δοθεί αριθμός λογαριασμού κτηνιατρείου».
Φοβισμένα αδεσποτάκια Νεάπολης | Facebook

neapolisstraytails@gmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό