Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan»

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιος το έκανε

Ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να βρουν εκείνον ο οποίος χάραξε το όνομα «Juan» σε ένα δελφίνι, προτού τελικά το ζώο εκβραστεί νεκρό σε μια παραλία, έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές.

Οι συγκλονιστικές εικόνες οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν το νεκρό δελφίνι με χαραγμένο στη μια πλευρά του σώματός του το όνομα «Juan» και διάφορες ακόμα πληγές πάνω του, που ενδεχομένως προκλήθηκαν στη θάλασσα.

Το θηλυκό δελφίνι, μήκους σχεδόν 1.5 μέτρου, εντοπίστηκε νεκρό σε μια παραλία της πολυσύχναστης περιοχής Roquetas de Mar.

Η Eva Maria Moron, μέλος της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής Equinac, διευκρίνισε πως το όνομα δεν είχε χαραχθεί ενώ το δελφίνι ήταν νεκρό στην παραλία, ούτε και οι πληγές του. «Οι πληγές και τα κοψίματα δεν έγιναν στην παραλία, πρέπει να συνέβη στη θάλασσα και η καταιγίδα το έβγαλε στην στεριά», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο πως το ζώο ενδεχομένως δεν ήταν ζωντανό όταν το χάραξαν.

Με βάση τον σχετικό νόμο, εάν κάποιος εντοπίσει ένα νεκρό δελφίνι πρέπει απαραιτήτως να ειδοποιήσει τις αρχές, ακόμα και αν πρόκειται για ψαράδες, που πιάνουν κατά λάθος δελφίνια στα δίχτυα τους.

«Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι προστασία των ζώων που απειλούνται, όπως δελφίνια και χελώνες. Κάποιοι στην βιομηχανία της αλιείας είναι ενάντια σε αυτά τα ζώα, λένε για παράδειγμα πως τους τρώνε τα ψάρια ή τους σπάνε τα δίχτυα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό», υπογράμμισε η Eva Maria Moron.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό