Νεαρό Αγόρι Από Την Ουκρανία Μεταναστεύει Στην Πολωνία Και Βρίσκει Την Χαμένη Γάτα Του

Νεαρό Αγόρι Από Την Ουκρανία Μεταναστεύει Στην Πολωνία Και Βρίσκει Την Χαμένη Γάτα Του

Αν η ευτυχία μπορούσε να προσωποποιηθεί τότε σίγουρα θα ήταν τα μάτια αυτού του αγοριού που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του λόγω της φρίκης του πολέμου, να αποχωριστεί την γάτα του και να την βρει στα Πολωνικά σύνορα. Την κρατάει τόσο σφιχτά στο στήθος του και τα μάτια του πλέον γελούν από ευτυχία. Μάτια που έχουν κλάψει πολύ τις τελευταίες ημέρες..

Αυτή είναι η ιστορία μιας φωτογραφίας της οποίας δεν είναι πολλά γνωστά, αλλά που αναπηδά στα social media ως σύμβολο ελπίδας. Ο πρωταγωνιστής είναι ένα παιδί. Στην πραγματικότητα, είναι και άλλοι δίπλα του, όλοι με τα χέρια στα τρόλεϊ με τα οποία πήραν ό,τι μπορούσαν από το σπίτι. Αλλά είναι ξεχωριστός σε αυτή την εικόνα, έχει στην αγκαλιά του μια γάτα στο χρώμα της τέφρας.

Αυτή η γάτα, όπως και τόσοι άλλοι Ουκρανοί, ήθελε να την πάρει μαζί του. Παρόλο που μπορεί να ήταν δύσκολο να την μεταφέρει με τον μεταφορέα, θα του ήταν δύσκολο να ακούει τη γάτα να γκρινιάζει εκεί μέσα. Όμως η οικογένεια είναι οικογένεια και κανείς δεν μένει πίσω.

Ωστόσο, παρά όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτή η ιστορία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην έχει αίσιο τέλος: μόλις φτάσαμε στα σύνορα με την Πολωνία, εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν για να περάσουν και να φύγουν από τη χώρα. Υπάρχουν αυτοί που πιέζουν, υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Και η γάτα βγαίνει από το μεταφορέα και τρέχει μακριά. Στο δράμα του πολέμου, προσθέτουμε επίσης την απόγνωση για εκείνη τη μεγάλη γάτα που το σκάει ποιος ξέρει πού με όλο το φορτίο της ταλαιπωρίας και του φόβου που έφερε σε εκείνο το ταξίδι.

Αλλά ακόμα και στον πόλεμο μπορεί να υπάρξουν θετικά νέα: η λέξη διαδίδεται, η γάτα βρίσκεται και φέρεται πίσω στο παιδί. Και αυτά τα μάτια γεμάτα δάκρυα είναι το σύμβολο μιας ευτυχίας που συνθλίβεται σήμερα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και που ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψει.

Υπάρχουν πολλές εικόνες που έχουν γίνει viral στον ιστό τις τελευταίες ημέρες και ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ακόμα σαφή νέα για αυτήν την ιστορία, αυτές είναι φωτογραφίες που χρειάζονται οι άνθρωποι. Ιστορίες αγάπης που χαρίζουν χαμόγελο , παρ’ όλα αυτά. Παρά τις απώλειες και τον πόνο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό