Νάξος: Εθελοντές Δημιούργησαν Γατοαποικία Φτιαγμένη Από Παλιές Κυψέλες

Νάξος: Εθελοντές Δημιούργησαν Γατοαποικία Φτιαγμένη Από Παλιές Κυψέλες

Την πέμπτη γατοαποικία ολοκλήρωσαν οι εθελοντές στη Νάξο με τη βοήθεια του δήμου και του αντιδημάρχου προστασίας ζώων

Τα πανέμορφα αυτά σπιτάκια που μπαίνουν σε γωνιές του νησιού και έχουν και ταΐστρες είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των εθελοντών Sofia Chalkou και Stuart Taylor.

Τα σπιτάκια αυτά έχουν μια πρωτοτυπία. Είναι από παλιές κυψέλες, τις οποίες δώρισε η Stelina Kontopoulou. Έτσι μετατράπηκαν σε κάτι χρηστικό.

Ιδέες υπάρχουν. Το ίδιο και άνθρωποι με αγάπη και ενσυναίσθηση για τα ζώα, έτοιμοι να τις υλοποιήσουν. Υποχρέωση όμως των υπόλοιπων είναι να τις προστατεύσουμε από αυτούς που θα θελήσουν να τις καταστρέψουν. Καθημερινά το βλέπουμε αυτό να βρίσκονται κάποιοι που να παίρνουν ή να πετούν οτιδήποτε μπαίνει για τα αδέσποτα ζωάκια καταστρέφοντας έτσι τον κόπο των ανθρώπων που πασχίζουν για αυτά.

Ο χειμώνας είναι η δυσκολότερη εποχή για τα ζώα. Επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν δυνατοί άνεμοι, χιόνια και πάγος. Τα ζώα είναι δύσκολο να βρουν τροφή. Επιπλέον κρυώνουν. Για τα άρρωστα, τα γέρικα, τα μωρά τα πράγματα είναι χειρότερα. Πολλά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες. Τα υπόλοιπα ψάχνουν μέρος να προστατευτούν. Γιατί παρά τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, η αλήθεια είναι μία: και τα ζώα κρυώνουν το χειμώνα. Και παγώνουν και υποφέρουν.

Μπράβο σε όλους για αυτή την υπέροχη συνεργασία.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό