Μυτιλήνη: Πήγαν για Διακοπές στο Εξοχικό τους και Βρήκαν να Μένει Εκεί μια Οικογένεια Αλεπούδων

Πολλά ζώα από την άγρια ζωή εμφανίζονται πλέον στις πόλεις και τα μέρη με που ζουν πολλοί άνθρωποι, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα. Φυσικά ένας από τους βασικούς λόγους είναι η καταστροφή του περιβάλλοντός τους από τον άνθρωπο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τροφή και μέρος να κρυφτούν. Ατελείωτες καμένες εκτάσεις, εξαφανισμένα από το χάρτη δάση και αλλαγή τελείως του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη το γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο που έδειχνε αλεπουδάκια να παίζουν σε αυλή σπιτιού. Το βίντεο είχε τραβήξει ο άνθρωπος που είχε το σπίτι.

Ένα ανάλογο περιστατικό είναι και αυτό που μας λένε οι εθελοντές της Κιβωτού Μυτιλήνης Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece και που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες.

«Μια αλεπουδο-οικογένεια στη Μυτιλήνη- και πώς να τις απομακρύνουμε από τον κήπο μας!

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε χθες για ένα ενδιαφέρον περιστατικό. Οικογένεια που ήλθε στο εξοχικό της για τις καλοκαιρινές διακοπές ανακάλυψε ότι στον κήπο της είχε βρει καταφύγιο μια….αλεπουδο-οικογένεια (η μαμά και τα 3 αλεπουδάκια). Και έτσι επικοινώνησαν μαζί μας για το πώς να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η αλεπού είναι ένα θαυμάσιο (και πολύ παρεξηγημένο) ζώο αλλά παραμένει ένα ΑΓΡΙΟ ζώο. Προφανώς ΔΕΝ έχει θέση στους κήπους μας αλλά στη φύση, και προφανώς ΔΕΝ είναι κατοικίδιο. Τι κάνουμε, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις;

1. ΔΕΝ ταΐζουμε τις αλεπουδες/αλεπουδάκια ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

2. ΔΕΝ αφήνουμε τροφές ή σκουπίδια σε σημεία που μπορούν να έχουν πρόσβαση.

3. Έχουμε απωθητική συμπεριφορά όταν μας πλησιάζουν (φωνάζουμε, κουνάμε τα χέρια μας, καταβρέχουμε με το λάστιχο, προκαλούμε θόρυβο κτλ) ώστε οι αλεπούδες να θεωρήσουν το χώρο ως επικίνδυνο/αφιλόξενο.

4. Χρησιμοποιούμε το ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ σκυλί μας (ή αυτών των γνωστών μας) για να κάνει μερικές βόλτες στο χώρο μας. Η παρουσία του σκυλιού μας -και ΕΙΔΙΚΑ το ότι το σκυλί θα «μαρκάρει» την περιοχή με τα ούρα του- θα θεωρηθεί από τις αλεπούδες ως παρουσία θηρευτή.

5. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ασκούμε θανατηφόρα βία απέναντι στις αλεπούδες καθώς κάτι τέτοιο τιμωρείται από το νόμο με βαριές ποινές και πρόστιμα.

Και με αυτές τις απλές ενέργειες, σε μερικές μέρες οι αλεπούδες θα απομακρυνθούν από το χώρο για να ζήσουν αυτές καλά (στη φύση) και εμείς καλύτερα (στον κήπο μας)!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό