Μοσχαράκια αποχωρίζονται τις μητέρες τους λίγο μετά τη γέννησή τους για χάρη της γαλακτοβιομηχανίας και οι εικόνες τους σοκάρουν

Εικόνες που ελήφθησαν από μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιωμάτων των ζώων δείχνουν ένα μοσχάρι που περιορίζεται σε ένα μικροσκοπικό κλουβί και μία σκελετωμένη αγελάδα που υποφέρει από τα τραύματά της. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τις συνθήκες που ζουν τα ζώα στις γαλακτοβιομηχανίες.

Η πρώτη εικόνα ενός μοσχαριού σε ένα κλουβί είναι αρκετή για να καταλάβουμε τις συνθήκες στις οποίες εκτρέφονται.

Η δεύτερη δυσάρεστη εικόνα, από ένα άλλο κοντινό αγρόκτημα, δείχνει μια τραυματισμένη αγελάδα – με τα οστά της να “πετάγονται” από το δέρμα της – που παλεύει να περπατήσει.

Η τελευταία αγελάδα ανήκει σε μία από τις εκατοντάδες παραγωγικές μονάδες που προμηθεύουν γάλα σε σούπερ μάρκετ και σε πολλές κορυφαίες μάρκες γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ορισμένες αγελάδες και στις δύο μονάδες έχουν τα πίσω πόδια τους δεμένα για να μη μπορούν να φύγουν και να κλωτσήσουν κατά το άρμεγμα, προκαλώντας τους σοβαρό τραυματισμό κατά τη γέννα των μωρών τους.

Το βίντεο καταγράφηκε από την ομάδα Viva, η οποία αντιτίθεται στην κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ομάδα αυτή υποστηρίζει ότι οι εν λόγω σκηνές είναι χαρακτηριστικές της σύγχρονης γαλακτοπαραγωγής βιομηχανίας.

Ο οργανισμός λέει ότι οι αγελάδες που εκτρέφονται έχουν πολλά τραύματα στα πόδια τους και υποφέρουν από λοιμώξεις των μαστών.

Μία φάρμα στο νότιο Devon, η οποία ανήκει στον Chris και τη Louise Carpenter, φτιάχνει το παγωτό με την εμπορική ονομασία Golden Guernsey.

Ο ιστοχώρος του ζευγαριού λέει: “Είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το πιο νόστιμο παγωτό.”

Στο αγρόκτημα, η Viva βρήκε αγελάδες πεσμένες στο έδαφος λόγω μιας προσωρινής νευρικής παράλυσης που προκαλείται από δυσκολίες στον τοκετό ή την κόπωση.

Η Juliet Gellatley από τη Viva είπε: “Σε ένα βρεγμένο, βρώμικο τσιμεντένιο πάτωμα συναντήσαμε μια αγελάδα που ήταν τόσο άρρωστη που δεν μπορούσε να κινηθεί, ούτε να σηκώσει το κεφάλι της.”

Το σώμα της ήταν σκελετωμένο και είχε μεγάλες πληγές… Κάλεσα τη διεθνή οργάνωση για την προστασία των ζώων και έναν κτηνίατρο ο οποίος συμφώνησε μαζί μας ότι το άτυχο πλάσμα υπέφερε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βγει από τη δυστυχία του.”

Ο κτηνίατρος, ο κος Howard Liebermann, δήλωσε: “Ήταν πραγματικά ανίκανη να σηκωθεί και είχε αρκετούς τραυματισμούς και μώλωπες.”

Τα βίντεο έδειξαν επίσης μοσχαράκια να είναι φυλακισμένα μόνα τους σε μεταλλικά κλουβιά.

Οι αγρότες παίρνουν τα νεογέννητα μοσχάρια από τις μητέρες τους τις πρώτες οκτώ εβδομάδες της ζωής τους.

Λίγα μίλια μακριά στο Νότιο Devon βρίσκεται η φάρμα Halswell η οποία ανήκει στη γαλακτοκομική βιομηχανία Arla.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου που προμηθεύει γάλα σε σούπερ μάρκετ και κατέχει δημοφιλή εμπορικά σήματα όπως το Cravendale και το βούτυρο Anchor.

Στη φάρμα Halswell, η Viva βρήκε μια μεγάλη σε ηλικία αδύνατη αγελάδα με ένα τραυματισμένο πόδι που μόλις με τα βίας περπατούσε.

Η Μις Gellatley πρόσθεσε: “Υπήρχαν επίσης αμέτρητα παραδείγματα τεράστιων και παραμορφωμένων μαστών.”

Η Viva διαμαρτυρήθηκε και για τις δύο φάρμες στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας των ζώων.

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό