Μωρό μαϊμού γραπώνεται στο μπράτσο του ανθρώπου που την έσωσε και δεν τον αφήνει να φύγει με τίποτα

Μία σπάνια μικρή μαϊμού έχει σωθεί από τα χέρια ενός παράνομου πωλητή στην Κίνα και ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το Xinhua News Agency  δείχνει πόσο φοβισμένο ήταν μετά το ζώο.

Ο Μακάκος της Ασσάμ, ένα προστατευόμενο ζώο στην Κίνα, άρπαξε το χέρι ενός φύλακα μετά τη διάσωσή του και δεν το άφηνε!

Το μωρό μαϊμού διασώθηκε στις 21 Ιουλίου στην πόλη Jinghong από μία κάτοικο, την κα Yu.

Η κα Yu είπε στην China News ότι είδε το ζώο να πωλείται από έναν πλανόδιο πωλητή και να ανησύχησε ότι μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια. Η γυναίκα, η οποία αγαπάει τα ζώα, το αγόρασε από τον πωλητή πριν το παραδώσει στην τοπική δασική αστυνομία.

Η κ. Yu είπε ότι η μικρή μαϊμού ήταν τόσο φοβισμένη που πήδηξε στα χέρια της και δεν την άφηνε. Μετά από δύο μέρες υπό τη φροντίδα της, η κα Yu πήρε τη μαϊμού στην αστυνομία του Jinghong.

Σύμφωνα με το Xinhua News Agency, στις 26 Ιουλίου η αστυνομία πήρε το ζώο σε ένα καταφύγιο άγριας φύσης. Το μαϊμουδάκι θα ελευθερωθεί στη φύση μόλις μεγαλώσει, σύμφωνα με την έκθεση.

Η εμπορία άγριων ζώων είναι παράνομη στην Κίνα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που συνελήφθησαν για αγορά και την πώληση άγριων ζώων για το κρέας, το δέρμα και τα όργανά τους.

Οι μαϊμούδες μπορούν να γίνουν στόχος επειδή ο εγκέφαλός τους θεωρείται παρόμοιος με των ανθρώπων σε ορισμένα μέρη της νότιας Κίνας.

Αρκετοί είναι αυτοί που ανοίγουν το κεφάλι της μαϊμούς όταν το ζώο είναι ακόμα ζωντανό για να φάνε τον εγκέφαλό του. Αυτό θεωρείται ότι μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο βάναυσες γευστικές εμπειρίες του κόσμου.

Επιπλέον, η μαϊμού σαν κατοικίδιο ζώο έχει γίνει δημοφιλής στους νέους στην Κίνα, μια τάση που προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο.

]

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό