Μόντι: Ο Αξιολάτρευτος Γατούλες Με Το Ασυνήθιστο Προσωπάκι (pics)

Μόντι: Ο Αξιολάτρευτος Γατούλες Με Το Ασυνήθιστο Προσωπάκι

Μόντι: Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, ένας αξιολάτρευτος γατούλης.. Ας γνωρίσουμε τον Μόντι, ποια είναι η ιδιαιτερότητα του, πώς προήλθε, ποια η εξήγηση της.

Το ίδιο έπαθαν και οι αγαπημένοι χούμανς του Μόντι οι οποίοι όταν τον είδαν σε ένα καταφύγιο ζώων (κάπου στη Δανία) και λάτρεψαν την ξεχωριστή φατσούλα του, το γαλήνιο βλέμμα του και την ειρηνική του αύρα. Ο Μόντι ήταν 3 χρονών τότε – και κανείς δεν είχε δεήσει να τον υιοθετήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή – κακό του κεφαλιού τους όσων τον προσπέρασαν!

Πως εξηγείται η ιδιαιτερότητα του Μόντι;

Που οφείλεται το ασυνήθιστο πρόσωπό του; Σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία που είχε ως αποτέλεσμα η γέφυρα του ρινικού οστού να απουσιάζει! Αυτό στοίχισε στον Μόντι μπόλικα αναπνευστικά προβλήματα και ατελείωτο φτάρνισμα, όμως του χάρισε αυτή την αξιολάτρευτη εικόνα. Περίεργο αλήθεια πως εσείς οι χούμανς βλέπετε με τόσο κλειστό βλέμμα τέτοιες ιδιαιτερότητες στους άλλους χούμανς! Τουλάχιστον τον Μόντι στο τέλος τον λατρέψατε όλοι και όχι χωρίς λόγο!

Σε αυτό το σημείο να πω ότι η μορφολογία του προσώπου του Μόντι θυμίζει λίγο τα χαρακτηριστικά του Συνδρόμου Down στον άνθρωπο! Στην γάτα δεν υπάρχει τέτοιο σύνδρομο ωστόσο διάφορες γάτες εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά που ομοιάζουν με το σύνδρομο Down! Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτές στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Η συνέχεια της ιστορίας

Ας επιστρέψουμε όμως στην ιστορία μας! Και έτσι οι γονείς του Μόντι τον αντίκρυσαν και τον ερωτεύτηκαν από την πρώτη ματιά και η αλλόκοτη αλλά γλυκιά εμφάνισή τους δεν στάθηκε εμπόδιο (το αντίθετο) για να τον υποδεχτούν στην οικογένειά τους! Ούτε τους πτόησε και το γεγονός ότι ο Μόντι έχει ένα θέμα στην ουροδόχο κύστη που τον κάνει να κατουράει στον ύπνο του. Ούτε καν τους πτόησε καθόλου ότι είχαν ήδη 2 αξιολάτρευτες γατούλες ακόμη.

Και αφού είπαμε και όλα ετούτα ας χαρούμε λίγο! Παρακάτω απολαύστε τις φωτογραφίες αυτού του ιδιαίτερου πλάσματος μαζί με μερικά από αυτά που είπαν οι γονείς του στο αγαπημένο BoredPanda.com


“Υιοθετήσαμε πριν ένα χρόνο τον Μόντι, ο οποίος τότε ήταν 3 χρονών και ζούσε σε ένα καταφύγιο ζώων”


“Ο Μόντι γεννήθηκε χωρίς ρινική γέφυρα που τον ενοχλεί που και που και ενίοτε τον κάνει να φταρνίζεται”


“Αναμφίβολα η προσωπικότητά του, που έγινε ξεκάθαρη από μιας αρχής, είναι σπάνια σαν διαμάντι”


“Ο Μόντι ζούσε σε ένα δωμάτιο στο καταφύγιο μαζί με άλλες γάτες που ενίοτε αποδείχθηκαν επιθετικές απέναντί του αλλά ο Μόντι δεν ενδιαφερόταν για καβγάδες”


“Ο Μόντι έχει μια τάση να κατουράει στον ύπνο του εξαιτίας της χαλαρής ουροδόχου κύστης του”


“Ο Μόντι νιώθει ντροπιασμένος όταν συμβαίνει αυτό αλλά τον ενθαρρύνουμε να μην τον απασχολεί μια καί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να μάθει να ζει μαζί του”


“Λατρεύει να κάθεται στην αγκαλιά σου και να σου κάνει παρέα όσο κοιμάσαι. Το αγαπημένο του σημείο για αγκαλιές είναι τα χέρια του πατέρα του, Μάικλ”


“Θέλουμε ο Μόντι να γίνεις πρεσβευτής για “ασυνήθιστες γάτες”, για γάτες που έχουν παρόμοιες ατέλειες”

“Θέλουμε ακόμη να εστιάσουμε στο ότι το να μοιάζεις διαφορετικός δεν σημαίνει ότι είσαι λιγότερο υπέροχος”
Με αυτό θα ήθελα να κλείσω και εγώ! Ο Μόντι, όπως και τόσες άλλες γάτες μας δίνουν καθημερινά ένα μάθημα για το πόσο αξιοσέβαστο και ανεκτίμητο είναι κάποιος να είναι μοναδικός, είτε στην εμφάνιση είτε στη συμπεριφορά του!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό