Μήνυμα ανθρωπιάς: 55 αδέσποτες γατούλες ζουν και φροντίζονται στο τουρκικό κοινοβούλιο

Αδέσποτα: Στο τουρκικό κοινοβούλιο θέλησαν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη φροντίδα των ζώων και τα αδεσποτάκια. 55 γατούλες υιοθετήθηκαν και φροντίζονται από μια ομάδα που δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, στην προσπάθεια να μειωθούν τα αδέσποτα και να περαστεί ένα συγκινητικό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Αδέσποτα: 55 γάτες στο τουρκικό κοινοβούλιο

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 55 γάτες ζουν στο χώρο του τουρκικού κοινοβουλίου και φροντίζονται καθημερινά από κάποιους υπαλλήλους που είναι για αυτό το σκοπό. Την εντολή σίτισής τους και περίθαλψής τους την έχει δώσει το γραφείο του προέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι γάτες σιτίζονται σε 11 συγκεκριμένα σημεία του κοινοβουλίου με τρία γεύματα την ημέρα. Η δε περίθαλψή τους γίνεται από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.

Γνωρίζουμε την ιδιαίτερη αδυναμία που έχουν οι γείτονές μας Τούρκοι στις γάτες. Η Κωνσταντινούπολη δε είναι γνωστή για τις αδέσποτες γατούλες που τις αγαπάνε και τις θεωρούν κομμάτι της πόλης τους.

Στο κοινοβούλιο γεννήθηκαν πρόσφατα και 3 γατάκια, τα οποία φροντίζουν σε ειδικό δωμάτιο. Τα έχουν βγάλει και ονόματα λουλουδιών, Βιολέτα, Χρυσάνθεμο και Τριαντάφυλλο.

Αδέσποτα: Πώς βρέθηκαν οι γατούλες εκεί

Οι επισκέπτες του Κοινοβουλίου χαϊδεύουν τις γάτες που είναι φιλικές και τις φωτογραφίζουν.

Η παρουσία των γάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο έγινε αντιληπτή πριν από 9 χρόνια όταν μια οικογένεια γάτων άρχισε να βρίσκει καταφύγιο στο χώρο εκεί. Αρχικά ήρθαν οι μεγάλες γάτες και σιγά σιγά έφεραν και τα γατάκια.

Η μαμά γάτα έκανε τις βόλτες της ανάμεσα στους βουλευτές που βρισκονταν και συνομιλούσαν στον κήπο και αυτό τους έφερε χαρά. Έτσι ξεκίνησαν να τις φροντίζουν, με φαγητό, νερό και περίθαλψη. Με τον καιρό προστέθηκαν και άλλες γάτες. Έτσι τα υπέροχα αυτά τετράποδα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανίας Τροφίμων για Κατοικίδια στην Τουρκία ζουν 4 εκατομμύρια οικόσιτες γάτες. Τον καιρό της πανδημίας έγιναν πολλές υιοθεσίες ζώων.

Mia, Pamuk (Βαμβάκι), Duman (Καπνός), Tarçin (Κανέλα) και Badem (Αμύγδαλο) είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα γατών.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό