Μια Υιοθεσία Που Δίνει Ελπίδα: 21Χρονών Γάτες Αδέρφια Υιοθετούνται Μαζί Και Στέλνουν Μήνυμα Για Όλα Τα Ηλικωμένα Ζωάκια (pics)

Μια Υιοθεσία Που Δίνει Ελπίδα: 21Χρονών Γάτες Αδέρφια Υιοθετούνται Μαζί Και Στέλνουν Μήνυμα Για Όλα Τα Ηλικωμένα Ζωάκια (pics)

Μια υιοθεσία που στέλνει δυνατό μήνυμα σε όλους εκεί έξω που εγκαταλείπουν τα ηλικιωμένα ζωάκια τους. Άραγε θα το έκαναν αυτό και με τα παιδιά τους ή μάλλον θα ήθελαν να τους το κάνουν αυτό τα ίδια τους τα παιδιά;

Χουμανίστριες και χουμανιστές μου, να σας παρουσιάσω τον Λέον και τον Νικήτα! Δύο υπέροχες μαύρες γάτες-αδέρφια στην “χρυσή τους ηλικία” -21 χρονών- που ξαφνικά βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση όταν παραδόθηκαν στο RSPCA, την Βασιλικη Εταιρεία (της Βρετανίας) για την πρόληψη κατά της σκληρότητας στα ζώα, γιατί, λέει, “δεν ήταν συμβατοί με την ζωή μέσα σε ένα χουμανιστικό σπίτι“.

Εκτός της ηλικίας βλέπετε ο Νικήτας διαγνώστηκε και με υπερθυρεοειδισμό, μια ασθένεια δύσκολη, με διάφορα συμπτώματα όπως απώλεια βάρους, διάρροια, εμετούς κλπ, που όμως είναι αντιμετωπίσιμη! Σε μια τέτοια πρόκληση η παρουσία του αδερφού του, του Λεόν, θα ήταν τελείως απαραίτητη. Αμέσως παρακάτω δείτε τα δύο αδέρφια – ο Νικητάς (o δεύτερος στη σειρά), λόγω του προβλήματος υγείας του είχε παραμελήσει πάρα πολύ τη φροντίδα της γούνας του:

Για καλή τους τύχη το καταφύγιο RSPCA εν γένει φροντίζει όλα τα ζώα ανεξάρτητα ηλικίας και πιστεύει ότι όλα αξίζουν μια ευκαιρία για όμορφη ζωή. Έτσι έκαναν και με τα δύο αδέρφια που όπως είπα δεν είχαν χωριστεί ποτέ στη ζωή τους! Η φροντίδια και ο ζήλος που έδειξαν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου εμπνέουν και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις – που φυσικά είναι πάρα πολύ συχνές!

To RSPCA λοιπόν πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι δύο γάτες έπρεπε να είχαν μια ευκαιρία για υιοθεσία και μάλιστα για υιοθεσία χωρίς να χωριστούν μεταξύ τους, δημοσίευσαν στο Facebook ότι αναζητείται ένα παντοτινό σπίτι και για τα δύο αδέρφια. Η ηλικία τους δεν ήταν ικανό άλλοθι για να μείνουν μια ζωή σε ένα καταφύγιο!

Το καταφύγιο ζήτησε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την υιοθεσία τους:

να υιοθετηθούν μαζί μια και δεν είχαν ποτέ χωριστεί σε όλη τους τη ζωή και ένας χωρισμός θα ήταν πολύ επώδυνος και στρεσογόνος!

λόγω της ηλικίας τους να υιοθετηθούν σε ένα ήσυχο σπίτι χωρίς μικρά παιδιά που θα ταλαιπωρούσαν τις δύο ηλικιωμένες γάτες, από ανθρώπους που θα ήταν διαθέσιμοι να επενδύσουν χρόνο στη σχέση τους με τις δύο γάτες.

Τα μέλη του RSPCA πίστευαν ότι θέτοντας αυτούς τους όρους δεν θα ήταν εύκολο να βρουν διαθέσιμες υιοθεσίες και όμως οι αιτήσεις έπεσαν βροχή και πλέον είχαν μπροστά τους έναν ευχάριστο μπελά: να διαλέξουν την καλύτερη δυνατή περίπτωση υιοθεσίας για τους αξιαγάπητους μαύρους πανθηράκους. Κάπως έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν το τέλειο σπίτι για την… “συνταξιοδότηση” των δύο αδερφών, σε ένα περιβάλλον γεμάτο φροντίδα και αγάπη, όπως ακριβώς τους άξιζε!

H εκλεκτή για τα δύο αδέρφια ήταν η κυρία Marheineke που είχε ήδη υιοθετήσει μια γάτα 14 χρονών και ήξερε τις προκλήσεις των ηλικιωμένων ζώων! Η γλυκιά κυρία δήλωσε: Τα ερωτεύεσαι αμέσως μόλις τα δεις, αλλά καταλαβαίνεις ότι πολλοί θα τα προσπεράσουν για νεώτερα ζώα”.


H κυρία Marheineke υιοθετεί τα δύο τυχερά αγόρια

Τι θα γίνει με άλλες ηλικιωμένες γάτες;

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι φυσικά πάρα πολλές ηλικιωμένες γάτες δεν έχουν την ευκαιρία που είχαν ο Λεόν και ο Νικήτας, από τη μια γιατί τα νεαρά γατάκια είναι ακαταμάχητα και ελκύουν πιθανούς γατογονείς να τα υιοθετήσουν και από την άλλη γιατί οι μεγάλες γάτες συνήθως παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα υγείας!

Ε λοιπόν το εν λόγω καταφύγιο αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν δέχεται να εγκαταλείψει αυτά τα ζώα και βέβαια δεν υπάρχει καμία σκέψη για ευθανασία εξαιτίας της ηλικίας.

Η επιτυχημένη υιοθεσία του Λεόν και του Νικήτα έδωσε δύναμη και ενέργεια στους υπεύθυνους του καταφυγίου να επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ορμή να βρούν υιοθεσία σε άλλες ηλικιωμένες γάτες! Σε αυτό το σημείο να πω ότι κάθε μήνα το καταφύγιο δέχεται νέες ηλικιωμένες γάτες για να τις φιλοξενήσει, γάτες που συχνά είναι σε άθλια κατάσταση! Όμως οι υπεύθυνοι του καταφύγιου δεν τα παρατάνε!

Τώρα μάλιστα, μετά το παράδειγμα των Λέον και Νικήτα το καταφύγιο οργάνωσε ένα σχέδιο για την χρηματοδότηση των ηλικιωμένων γατών του καταφυγίου (Senior Kittizens Fund), ώστε να μπορέσει να αντέξει τα κόστη για τους κτηνιάτρους και τις ειδικές τροφές και τα φάρμακα που συχνά χρειάζονται τέτοιες γάτες!

Και αυτές οι δύο υπέροχες γάτες αποτελούν το καλύτερο δυνατό πειστήριο για ανθρώπους να εκτιμήσουν την αξία της υιοθεσίας ηλικιωμένων γατών, για να τους προσφέρουν ένα τέλειο φινάλε στη ζωή τους!

Και αφού διηγηθήκαμε την περιπέτεια του Λέων και του Νικήταθα ήθελα να σας μιλήσω για μια άλλη συγκινητική ιστορία.. της κυρίας ετών 101 που υιοθέτησε γάτα ετών 19! Και έζησαν αυτές καλά και εμείς καλύτερα! Διαβάστε την απίθανη ιστορία τους ακριβώς ΕΔΩ!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό