Μια Περιπέτεια Με Αίσιο Τέλος: Η Γάτα Που Γεννήθηκε Με 6 Πόδια, Η Απόρριψη Από Τη Μητέρα Της Και Η Απόφαση Ευθανασίας Από Τον Κηδεμόνα

Μια Περιπέτεια Με Αίσιο Τέλος: Η Γάτα Που Γεννήθηκε Με 6 Πόδια, Η Απόρριψη Από Τη Μητέρα Της Και Η Απόφαση Ευθανασίας Από Τον Κηδεμόνα

Πώς γλίτωσε την ευθανασία, το αίσιο τέλος μιας γλυκιάς γατούλας που την απέρριψε ακόμη και η ίδια της η μητέρα.

Η μοίρα της Ένι φαινόταν ήδη γραμμένη και δεν ήταν καθόλου ωραία: η μητέρα της την είχε αφήσει στην άκρη, την είχε απορρίψει. Ο ιδιοκτήτης της την είχε πάει στον κτηνίατρο για να της κάνει ευθανασία. Τι «φταίει» αυτό το γατάκι; Γεννήθηκε με έξι πόδια. Αλλά ευτυχώς στο δρόμο του βρήκε έναν σχολαστικό και ευαίσθητο κτηνίατρο, τον Marco Martini, και τους εθελοντές της Enpa του Τρεβίζο.

Ο κτηνίατρος, αφού εκτίμησε προσεκτικά την κλινική κατάσταση του γατιού, επέλεξε να δώσει στην Eni μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία θα έχει εγγυημένη ιατρική και χειρουργική υποστήριξη. Στη συνέχεια επικοινώνησε αμέσως με το τροφοτροφείο του Conegliano, το οποίο διαχειρίζεται η Enpa του Τρεβίζο, και ο αγώνας ενάντια στον χρόνο άρχισε για να του βρει μια μητέρα γάτα: μόλις 48 ώρες για να σώσει τη ζωή του.

Είπαμε, τελειώσαμε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στην ευρεία κοινοποίηση της ανάρτησης, βρέθηκε μια τέλεια γάτα για να φροντίσει τη μικρή Eni.

«Δεν ήταν εύκολο να βρεις τη σωστή γάτα – λέει η Valentina Perin από το Treviso Enpa – οι γάτες αναγνωρίζουν πότε ένα γατάκι έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα του και δεν το δέχονται πάντα. Ήταν επίσης απαραίτητο να βρεθεί μια οικογένεια που θα μπορούσε να εγγυηθεί μια συνεχή παρουσία στο σπίτι».

Έτσι η Ένι, μετά τις πρώτες λίγες νύχτες που πέρασε υπό την επίβλεψη του κτηνιάτρου, μεταφέρθηκε στην Πάντοβα από τη νέα της μητέρα, η οποία την υποδέχτηκε με αγάπη και αφοσίωση. Τις τελευταίες ώρες τα καλά νέα: «Η μικρή μας Ένι άνοιξε επιτέλους τα υπέροχα μάτια της και .. ευτυχώς είναι μόνο δύο! Τρώει καλά και είναι δυνατή!».

Ο Perin τόνισε τη σημασία της στείρωσης. «Η στείρωση είναι το μόνο όπλο για την καταπολέμηση των αδέσποτων ζώων αιλουροειδών και του φαινομένου της εγκατάλειψης. Επειδή το 90% των γατιών που βρίσκουμε είναι ορφανά συχνά υποσιτισμένα, άρρωστα και υποφέρουν. Και πολλοί είναι εκείνοι που πεθαίνουν από την πείνα πριν ακόμη βρεθούν. Η στείρωση είναι πάντα πράξη αγάπης».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό