Μεταμόρφωση: Εθελοντής κατάφερε και έπιασε σε δύο ώρες 17 γατούλες για να πάνε για στείρωση

Όπως έχουμε ξαναπεί το α και το ω για τα αδέσποτα είναι οι στειρώσεις. Η πλειοψηφία των φιλόζωων εθελοντών που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και βλέπουν την κατάσταση είναι υπέρ των στειρώσεων. Κάποιοι, λίγοι για να πούμε την αλήθεια, είναι κατά. Κατά είναι και πολλοί συνάνθρωποί μας που κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους, κρίνουν και μιλάνε για τη φύση των ζώων και άλλα πολλά γραφικά. Χωρίς φυσικά να ενημερώνονται για τίποτα. Και χωρίς ουσιαστικά να νοιάζονται για το θέμα. Αλλά αυτοί είναι άλλη ιστορία.
Σε μια χώρα με εκατομμύρια αδέσποτα που αναπαράγονται συνεχώς και τα περισσότερα, σύμφωνα με έρευνες, δεν καταφέρουν να ζήσουν πάνω από 2-3 χρόνια στους δρόμους, η στείρωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Τι κάνουν οι Δήμοι; Λίγες στειρώσεις και αυτές με το σταγονόμετρο.

Σε ποιον πέφτει λοιπόν το μπαλάκι; Στους εθελοντές και τον κόσμο που τους βοηθάει. Χρόνια τώρα.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές είναι το πιάσιμο των ζώων αυτών που είναι να στειρωθούν. Με τις γάτες τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεν είναι όλα τα ζώα ήρεμα. Και άλλωστε είναι λογικό. Υπάρχουν φοβικά, άρρωστα και στρεσαρισμένα, χτυπημένα που φοβούνται. Και η αλήθεια είναι ότι σε κάθε προσπάθεια ελάχιστα πιάνονται. Κάποιες φορές και κανένα.

Μια ανάρτηση του εθελοντή της Alma Libre αλλά και άλλων εθελοντικών ομάδων Alexis Mantzoros μας εξέπληξε και φυσικά μας έφερε χαρά. Δεν γίνονται καθημερινά αυτά τα πράγματα.

Ο εθελοντής κλήθηκε από ένα φιλόζωο ζευγάρι στη Μεταμόρφωση Αττικής, τη Μαρία και τον Νίκο, που φροντίζουν τις γάτες της γειτονιάς τους, να βοηθήσει, αν μπορεί, στο να πιαστούν κάποιες γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Τα έξοδα μάλιστα θα τα πλήρωνε η Μαρία. Πολύ σημαντικό που οι άνθρωποι θέλησαν να στειρώσουν τις γατούλες και ζήτησαν βοήθεια.

Έτσι πηγαίνει στο σημείο και ξεκινάει την προσπάθεια. Με πρόγραμμα και μεθοδικότητα. Μέσα σε δύο ώρες λοιπόν κατάφερε και έπιασε 17 γάτες! Μόνος του. 12 ταυτόχρονα και άλλες 5 μόνες τους, μία μία. Ε, δεν το λες και συνηθισμένο πράγμα. Οι γατούλες στειρώθηκαν και θα επανενταχθούν.

Οι γάτες, όπως είπαμε είναι άπειρες και συχνά δύσκολο να τις πιάσεις. Και οι περισσότερες εθελοντικές ομάδες ασχολούνται ως επί το πλείστον με τα σκυλιά. Δύο ομάδες από τις ομάδες που κάνουν σπουδαίο έργο με τις γάτες και αξίζει να τις βοηθήσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, είναι οι SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece και οι ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ.

Κάντε ένα κλικ στη σελίδα τους και δείτε το έργο τους. Βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό