Με νέο νόμο απαγορεύεται η πώληση κατοικιδίων ζώων από Pet Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας νέος νόμος θα απαγορεύσει την πώληση κουταβιών και γατιών στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων μετά από έντονες διαμαρτυρίες φιλόζωων και ακτιβιστών.

Η απαγόρευση των πωλήσεων κατοικίδιων ζώων από τρίτους πρέπει να συμβάλει στην προώθηση των προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Gove.

Η εκστρατεία “Lucy” πήρε το όνομά της από ένα Kάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ που διασώθηκε αφού βρέθηκε φυλακισμένο σε ένα κλουβί σε μία φάρμα αναπαραγωγής σκύλων.

Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει καταστήματα κατοικίδιων ζώων, φάρμες και άλλους εμπορικούς αντιπροσώπους, σύμφωνα με τα σχέδια που διατυπώνονται για διαβούλευση.

Όποιος αγοράζει ή υιοθετεί ένα κατοικίδιο ζώο ηλικίας μικρότερης των έξι μηνών θα πρέπει να έρθει άμεσα σε επαφή με ένα κέντρο διάσωσης, σύμφωνα με την προτεινόμενη απαγόρευση.

Πολλά κουτάβια αποχωρίζονται από τις μητέρες τους πολύ νωρίς, οπότε ο νέος νόμος θα καταστήσει παράνομο να πωλούνται τα μωρά χωρίς τις μητέρες τους.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στη μείωση των σοβαρών προβλημάτων υγείας και κοινωνικοποίησης που πλήττουν τα κατοικίδια ζώα που εκτρέφονται σε κακές συνθήκες από τους κερδοσκόπους κτηνοτρόφους.

Ο κ. Gove δήλωσε: “Η απαγόρευση αυτή θα διασφαλίσει ότι τα πολύ αγαπημένα κατοικίδια ζώα του έθνους θα έχουν το σωστό ξεκίνημα στη ζωή.”

“Οι άνθρωποι που αγνοούν πλήρως την ευημερία των ζώων συντροφιάς δεν θα είναι πλέον σε θέση να επωφεληθούν από αυτό το άθλιο εμπόριο.”

Μια αναφορά που υποστηρίζει το νόμο “Lucy” έχει υπογραφεί από περίπου 150.000 άτομα και συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο τον Μάιο.

Η εκστρατεία για το νόμο αυτό ξεκίνησε από τον διάσημο κτηνίατρο Marc Abraham από το Μπράιτον. “Για χρόνια, ανεύθυνοι κτηνοτρόφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν τρίτους για να κρύβονται από τις αρχές.”

“Με την απαγόρευση των πωλήσεων μέσω τρίτων, ο νόμος “Lucy” θα κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα ενάντια στη σκληρότητα των κουταβιών,” είπε ο Abraham.

Ο David Bowles, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα, δήλωσε: “Η οργάνωσή μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυστυχία που προκαλούν βάναυσες συμπεριφορές στα κουτάβια και τις οικογένειές τους. Οι μόνοι που κερδίζουν από αυτό το αδίστακτο εμπόριο είναι οι πωλητές.”

“Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η απαγόρευση αυτού του υπόγειου εμπορίου.”

Οι νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου και απαγορεύουν στους αδειούχους πωλητές να εμπορεύονται κουτάβια και γατάκια ηλικίας μικρότερης των οκτώ εβδομάδων.

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, τα μικρά σε ηλικία ζώα θα απαγορεύεται να κάνουν μεγάλες διαδρομές για την πώλησή τους, οι οποίες οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.


διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό