Μαθητές επισκέφτηκαν τα σκυλάκια του καταφυγίου και έπαιξαν μαζί τους

Όταν βλέπουμε εικόνες σαν και αυτές που ακολουθούν, η χαρά μας είναι ατελείωτη. Νιώθουμε αισιοδοξία. Σκεφτόμαστε ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι καλύτερες από τις τωρινές. Ότι το μέλλον του κόσμου θα βρίσκεται στα χέρια των σημερινών παιδιών και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Είμαστε σίγουροι για αυτό.
Υπάρχει λοιπόν τίποτα καλύτερο από την επίσκεψη παιδιών παιδικού σταθμού σε καταφύγιο αδέσποτων; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου – Αδέσποτες Ψυχές για τα παιδάκια του παιδικού σταθμού του στρατοπέδου Βερτσώνη, στη Λήμνο, τα οποία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που ήταν στις 4 Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν μια μέρα πριν, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, το καταφύγιο του Δήμου.

Τα παιδιά, μαζί με τους γονείς και τις παιδαγωγούς τους, είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με τα αδέσποτα ζωάκια που φιλοξενούνται εκεί και να συμμετέχουν σε παιχνίδι ευαισθητοποίησης.

Η χαρά των μικρών ήταν τεράστια όταν συνάντησαν τους τετράποδους φίλους τους. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με τα ζωάκια εκεί όπου καταχάρηκαν την επίσκεψη και έζησαν υπέροχες στιγμές.

Μήπως θα έπρεπε το αρμόδιο Υπουργείο κάποια στιγμή να σκεφτεί να συμπεριλαμβάνονται στις εκδρομές και οι επισκέψεις σε διάφορα καταφύγια αδέσποτων; Να γνωρίσουν τα παιδιά τα ζώα που ζουν σε αυτά, να δουν πόσο ανάγκη έχουν από μια αγκαλιά και να θελήσουν να γυρίσουν σπίτι τους με ένα από αυτά; Αυτή είναι η πραγματική και με νόημα εκπαίδευση.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό