Μαθήματα ανθρωπιάς: Γλίτωσαν από τις πλημμύρες αλλά δεν εγκατέλειψαν το σκύλο τους

Πλημμύρα: Η ιστορία μας εξελίσσεται στη Βενεζουέλα, όταν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων άρχισαν να βουλιάζουν σπίτια και κτίρια μέσα στο νερό. Το νεαρό ζευγάρι έτρεξε να σωθεί με μερικά μόνο πράγματα στο σακίδιο, όμως δεν ξέχασαν το αγαπημένο τους κατοικίδιο που πήραν φυσικά μαζί τους. Όπως δήλωσαν στις καταστροφές πρέπει να υπάρχει επίσης ανθρωπιά και για τα κατοικίδια.

Πλημμύρα: Η τραγωδία στη Βενεζουέλα

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην κεντρική περιοχή της Βενεζουέλας, πόλεις όπως το Μαρακάι έχουν επηρεαστεί έντονα από υπερχείλιση ποταμών.

Η υιοθέτηση ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια απόφαση μεγάλης ευθύνης γιατί είναι ζωντανά όντα που απαιτούν την ίδια φροντίδα με ένα παιδί, που δεν μπορούν να εξαρτηθούν από τον εαυτό τους για βασικές ανάγκες όπως το φαγητό ή το μπάνιο σε κατάλληλο μέρος.

Γι’ αυτό, όποιος θέλει να εντάξει έναν γούνινο φίλο στην οικογένειά του πρέπει να καταλάβει ότι είναι καθήκον του να είναι μαζί του και να μην μπορεί ποτέ να τον αφήσει ανεύθυνα στην άκρη, όσο δύσκολο κι αν είναι .

Πλημμύρα: Το λαμπρό παράδειγμα του νεαρού ζευγαριού

Ένα παράδειγμα αυτού έδωσαν οικογένειες στη Βενεζουέλα , οι οποίες αυτή τη στιγμή περνούν μια εξαιρετικά ευαίσθητη κατάσταση λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην κεντρική περιοχή της χώρας. Αυτό συμβαίνει συγκεκριμένα στην πολιτεία Aragua, όπου είχε ήδη γίνει μάρτυρας της τραγωδίας στην πόλη Las Tejerías , με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους . Τώρα στο Μαρακάι , την πρωτεύουσα αυτής της περιοχής, οι καταστροφές της κακοκαιρίας έχουν επίσης υποστεί. Πολλοί έχασαν τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να φύγουν ως αποτέλεσμα των μετατοπίσεων γης που έχει παρασύρει το νερό, μετά την υπερχείλιση των ποταμών Corozal , Palmarito και El Castano . Σε αυτήν την κατάσταση, οι οικογένειες που γλίτωσαν από την καταστροφή δεν ξέχασαν να πάρουν τα κατοικίδιά τους μαζί τους, όπως αποδείχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Las Tejerías και ότι τώρα συνέβη μια παρόμοια περίπτωση που καταγράφηκε σε δύο γραφήματα που απαθανάτισε ο φωτογράφος Andrés García .

«Στις τραγωδίες υπάρχει επίσης ανθρωπιά και αγάπη για τα κατοικίδια », έγραψε ο Γκαρθία στη δημοσίευση που έκανε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Instagram .

Σε αυτές τις εικόνες μπορείτε να δείτε ένα ζευγάρι να κρατά στην αγκαλιά του το μικρό σκυλάκι τους , ενώ προσπαθεί να βρει ένα ασφαλές μέρος αφού ξεφύγει από τη λάσπη και το ρεύμα . Πολλοί χειροκρότησαν αυτή την οικογένεια, που παρ’ όλες τις άσχημες στιγμές δεν άφησε πίσω τη γούνινη αγαπημένη της .

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό