Λέσβος: Είχε το σκυλί του μόνιμα δεμένο σε μια ελιά να κάθεται μέσα στην κουφάλα- Έγινε καταγγελία και συνελήφθη

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που δένουν τα ζώα τους στο πουθενά και τα χρησιμοποιούν σαν σκιάχτρα παραμένουν πολλές. Γνωρίζουμε όλοι για τα βαρελόσκυλα αλλά και τα σκυλιά που δένονται όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, κορμούς δέντρων, κουφάλες δέντρων, και σε άλλα ευφάνταστα σημεία όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω από τη βροχή και τον ήλιο, μόνα και με ελάχιστη ή και καθόλου συχνά φροντίδα.

Γεμάτη υπήρξε η χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες από τέτοια ζώα. Εκατοντάδες οι καταγγελίες, πολλές εξ αυτών από τουρίστες που τα συναντούσαν στη βόλτα τους και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν έχει πάψει στη χώρα μας. Μπορεί να μην είναι γεμάτο ένα μέρος, συνήθως νησί, από τέτοια σκυλιά, όμως σίγουρα όλο και κάποιο θα συναντήσεις στην περιπλάνησή σου σε έναν τόπο. Τα νησιά, όπως είπαμε, έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτό.

Οι εθελοντές της Κιβωτού Μυτιλήνης Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece πριν από λίγες μέρες, στις 16 Αυγούστου, ενημερώθηκαν από κατοίκους της περιοχής Θερμής Λέσβου για κάποιον που είχε το σκύλο του μόνιμα δεμένο σε μια ελιά εντός του αγροκτήματός του, με μόνιμη προστασία για το ζώο από τις καιρικές συνθήκες να αποτελεί η κουφάλα του κορμού του δέντρου.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, πήγαν στο σημείο όπου αντίκρυσαν την κατάσταση που βλέπετε πιο κάτω στις φωτογραφίες. Ταυτοποίησαν αυτόν που είχε το σκύλο και για τις επόμενες μέρες παρακολουθούσαν αν κάτι θα αλλάξει στην κατάσταση του ζώου. Αν, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα φιλοτιμηθεί ο κηδεμόνας του να του συμπεριφερθεί όπως αξίζει σε ένα συναισθανόμενο πλάσμα.

Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη φυσικά και έτσι το πρωί της 23ης Αυγούστου 2022 προβήκαν σε καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης, ζητώντας την ποινική δίωξη του δράστη και την επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων (1.000 ευρώ για απουσία κατάλληλου καταλύματος, 1.000 ευρώ για την απουσία εμβολιασμού, 300 ευρώ για απουσία μικροτσίπ).

Η ανταπόκριση του προσωπικού του ΑΤ Μυτιλήνης ήταν άμεση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κηδεμόνας του ζώου συνελήφθη και του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι το σύνολο των προστίμων εισπράττεται από τον Δήμο και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό