Λάμπει απο ευτυχία η Ruby: Η μεταμόρφωση Από το άθλιο καταφύγιο της Σπάρτης που ζούσε παρατημένη σε σπίτι που την αγαπούν και τη φροντίζουν

Δεν υπάρχει ωραιότερη είδηση από την υιοθεσία ενός ζώου. Και όταν μάλιστα αυτό είναι ένα απίστευτα ταλαιπωρημένο ζωάκι, τότε η χαρά της υιοθεσίας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τα ζώα στα δύο καταφύγια-κολαστήρια της Σπάρτης, όπως ξέρουμε, ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, μεταξύ ζωής και θανάτου. Το Save a Greek Stray, πριν από μερικούς μήνες, έκανε για δεύτερη φορά αυτοψία στα δύο αυτά κυνοκομεία και οι εθελοντές του είδαν τη φρίκη των ζώων εκεί. Στη συνέχεια υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία. Ζητήθηκε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ασκήθηκαν τέλος και οι ποινικές διώξεις κατά των υπεύθυνων.

Το σωματείο γύρισε πίσω στην Αθήνα με πολλά ζωάκια. Κάποια δεν τα κατάφεραν. Δυστυχώς η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη. Τα υπόλοιπα τα κατάφεραν. Και πολλά βρήκαν και σπίτι.

Ένα από αυτά που στάθηκε μέχρι τώρα τυχερό και ζει μια δεύτερη ζωή σε ένα υπέροχο σπίτι είναι η Ruby. Στη Ruby δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Έφυγε από την κόλαση και πήγε στον παράδεισο. Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι διαφορετικό βλέποντας τις φωτογραφίες που ανάρτησε αυτές τις μέρες το σωματείο. Τις υπέροχες φωτογραφίες από τις διακοπές της όμορφης Ruby με την οικογένειά της στην Ιθάκη.

Συγκρίνοντας με τις πιο παλιές, όπως θα δείτε και εσείς, η σκυλίτσα έχει γίνει ένα εντελώς διαφορετικό σκυλάκι. Διστακτικό στην αρχή, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, γιατί δεν είχε περάσει και λίγα, ευτυχισμένο και χαρούμενο τώρα που είναι στα χέρια ανθρώπων που την αγαπούν και τη φροντίζουν. Όλα τα πλάσματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό