Κύπρος: Μαθητές Λυκείου έφτιαξαν ένα υπέροχο μικρό καταφύγιο για τις αδέσποτες γατούλες του σχολείου τους

Πολλά χρόνια τώρα, δεκαετίες θα λέγαμε, οι ευαισθητοποιημένοι και με ενσυναίσθηση πολίτες προσπαθούν, μέσα από συλλόγους αλλά και με όποιον τρόπο μπορούν, να πείσουν τους ανθρώπους που μας κυβερνούν να βάλουν επιτέλους κάποια μαθήματα στα σχολεία. Κάποια σημαντικά μαθήματα που κάθε πολιτισμένο Κράτος θα έπρεπε να είχε. Όπως αυτό της οικολογίας-φιλοζωίας.

Δεν γίνεται να διδάσκονται τα παιδιά τόσα ανούσια και άχρηστα πράγματα και να μη μαθαίνουν πράγματα που θα τα κάνουν καλύτερους ανθρώπους και θα τα βοηθήσουν στο να δουν τα πράγματα αλλιώς. Να δουν τι είναι πλανήτης, φύση, ζώα. Και πώς μαθαίνοντας για αυτά και κάνοντας πράγματα για αυτά θα γίνουν καλύτεροι πολίτες. Και θα γίνει και ο πλανήτης μας καλύτερος.

Μάταια. Τα αυτιά των υπεύθυνων δεν ακούνε. Δεν δίνουν σημασία σε αυτά. Ή δεν θέλουν να δώσουν σημασία.

Έτσι ό,τι γίνεται, γίνεται από μεμονωμένα άτομα και με μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές που προσπαθούν να δείξουν στα παιδιά έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που θα συμβιώνουμε όλοι αρμονικά. Χωρίς να χρειάζεται να καταστρέφουμε το περιβάλλον και να σκοτώνουμε τα ζώα. Και εμείς κάθε φορά που θα μαθαίνουμε για μια τέτοια προσπάθεια, θα την προβάλλουμε. Ώστε στο μέλλον να γίνουν περισσότερες.

Ένα τέτοιο σχολείο, με καθηγητές που θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι σε όλο αυτό, είναι και το Λύκειο Ιδαλίου, στη Λευκωσία της Κύπρου. Εκεί μια ομάδα μαθητών μαζί με τον καθηγητή Μαθηματικών-και υποψήφιο βουλευτή Λευκωσίας, Γιάννη Λαζάρου, με μεγάλο μεράκι και όρεξη, κατασκεύασαν ένα πολύχρωμο και ιδιαίτερο υπέροχο καταφύγιο αδέσποτων γάτων έξω από το σχολείο τους, το οποίο ονόμασαν “Μεγάλη των Γάτων Σχολή”.

Ο κύριος Λαζάρου αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook για αυτή την πραγματικά υπέροχη κατασκευή: “Εκεί θα βρίσκουν οι γάτες φαγητό, νερό, σκιά και στέγη. Επιλέξαμε χώρο έξω από το σχολείο, λύνοντας έτσι πολλά θέματα (υγείας, καθαριότητας) αλλά προσφέροντάς τους και προστασία από κάποιες φωνές που ήθελαν τον αφανισμό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία μαθητών και καθηγητών τα υπεραγαπά, τα προσέχει και δεν θα ήθελε να πάθουν κακό. Είναι έτσι κι αλλιώς τα πιο αθώα πλάσματα στις μέρες μας, άκακα, που ζητούν μόνο λίγη αγάπη από το μεγάλο «θηρίο» τον άνθρωπο. Βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και πολλά χρώματα, θέλοντας να περάσουμε μηνύματα φιλοζωίας, πολυπολιτισμικότητας και διαφορετικότητας”.

Μπράβο στους μαθητές και στον κύριο Λαζάρου. “Η Μεγάλη των Γάτων Σχολή” είναι υπέροχη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό