Κτηνίατρος περιοδεύει στους δρόμους για να φροντίσει άστεγα ζώα

Θέλει να βοηθήσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί αφιλοκερδώς.

Πρωταγωνίστρια αυτής της όμορφης ιστορίας βοήθειας ζώων που έχουν ανάγκη είναι η Mónica Flores, μια Χιλιανή κτηνίατρος που, εκτός από το να προσφέρει τις επαγγελματικές της υπηρεσίες στο κτηνιατρείο της, εργάζεται σκληρά περιοδεύοντας στους δρόμους αναζητώντας άστεγα ζώα για να φροντίσει την υγεία τους. Σώζοντας τους ώστε να βρουν μια υπεύθυνη οικογένεια.

Η Monica είναι πολύ αφοσιωμένη στη δουλειά της αφού από μικρή ανέπτυξε πολλή στοργή και σεβασμό για τα ζώα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στα μέσα ενημέρωσης του Zancada: «Πάντα είχα την ιδέα από τότε που ήμουν κορίτσι να θέλω να βοηθήσω όλα τα ζώα. Γι’ αυτό είμαι κτηνίατρος. Γιατί από παιδί αγαπούσα τα ζώα. Για το λόγο αυτό, εκτός από το να εργάζεται για ανθρώπους που έχουν τους πόρους να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη των κατοικίδιων τους, φροντίζει και προστατεύει επίσης όσους δυστυχώς δεν έχουν σπίτι.

Από την άλλη πλευρά, η νεαρή γυναίκα μπόρεσε επίσης να δει από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που έχουν ορισμένες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος για να πάνε τα κατοικίδιά τους σε κτηνίατρο και, έχοντας επίγνωση αυτής της κατάστασης, είναι πάντα πρόθυμη να τους δώσει ένα χέρι βοήθειας .

Στη συνέντευξή του στο Zancada, σχολίασε ότι ξεκίνησε ένα έργο ενός Λαϊκού Κτηνιατρικού Εργαστηρίου, που επικεντρώθηκε κυρίως στη βοήθεια ατόμων με χαμηλό εισόδημα με κατοικίδια, γιατί μερικές φορές «οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τα μέσα, αλλά τα αγαπούν με όλη τους την καρδιά. Μερικές φορές υπάρχουν ταπεινοί άνθρωποι που αγαπούν πολύ τα σκυλιά τους και που έχουν έρθει στο κτηνιατρείο μου για να κάνουν μια εξέταση αίματος στο κατοικίδιό τους, μου λένε: “Moni, έχω μερικά γυαλιά που δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά θα τα ανταλλάξω για να κάνεις μια εξέταση αίματος».

Η νεαρή κτηνίατρος βοηθά όλα τα ζώα που μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια και έχει επίσης χρησιμοποιήσει ψηφιακά μέσα όπως το Instagram για να διαδώσει σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα, έτσι ώστε τα άτομα με κατοικίδια να έχουν περισσότερες γνώσεις για τη σωστή φροντίδα των ζώων, για να προστατεύσουν την υγεία σας. Από την άλλη, η Μόνικα μοιράζεται πληροφορίες για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα άστεγα ζώα που ζουν στο δρόμο εις βάρος πολλών δυσκολιών και κινδύνων.

Επιπλέον, η νεαρή γυναίκα έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ζώων του δρόμου σε διεθνές επίπεδο, αφού μια φωτογραφία της να βοηθά ένα άστεγο κουτάβι έγινε viral. Λίγο καιρό αργότερα, η Μόνικα δημοσίευσε τη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram με ένα μήνυμα για την προώθηση της βοήθειας για τα ζώα και άλλους λόγους:

«Αυτό δεν είναι μόδα, αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, αυτό ήταν το όνειρό μου και ποτέ δεν πίστευα ότι αυτή η φωτογραφία θα ταξίδευε στον κόσμο. Είμαι περήφανος για εκείνη τη Μόνι που βγαίνει εκεί έξω, που δεν σκέφτηκε ποτέ τον αντίκτυπο που θα είχε σε σένα, όλα μπορούν να επιτευχθούν με επιμονή, αξίες και ξεκάθαρες πεποιθήσεις. Πάντα ήθελα να συνεισφέρω στην κοινωνία και νομίζω ότι όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε σε έναν κοινωνικό σκοπό, το να έχεις ένα πτυχίο είναι άχρηστο αν δεν μοιράζεσαι τις γνώσεις σου με αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό