Κουτάβι Ζει Από Θαύμα Και Γίνεται Ο Καλύτερος Φίλος Αγοριού Με Αυτισμό

Κουτάβι Ζει Από Θαύμα Και Γίνεται Ο Καλύτερος Φίλος Αγοριού Με Αυτισμό

Κουτάβι: Το κουτάβι βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου όταν το βρήκαν οι διασώστες. Οι γιατροί του έδιναν μόλις 1% πιθανότητα ζωής. Και όμως! Η Xena, το μικρό κουτάβι της ιστορίας μας όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά έχει γίνει και ο καλύτερος φίλος ενός μικρού παιδιού με αυτισμό. Μια συγκλονιστική ιστορία.

Η σκηνή που την βρήκαν οι διασώστες της δεν την είχαν ξαναζήσει, προφανώς ο αθώος σκύλος είχε πέσει θύμα της χειρότερης μεταχείρισης και διχάστηκε μεταξύ ζωής και θανάτου.

Το μικρό κουτάβι που ονομαζόταν Xena, ήταν απλώς δέρμα και κόκαλα

Όλοι όσοι είδαν τις φωτογραφίες της όταν τη διέσωσαν αφού την πέταξαν με τον πιο σκληρό τρόπο σε έναν δρόμο ήταν πραγματικά τρομοκρατημένοι.

Η Xena βρέθηκε από την Animal Services στο Creek της Τζόρτζια των ΗΠΑ, σε τόσο κακή φυσική κατάσταση που οι διασώστες της ξέσπασαν σε κλάματα και μόνο κοιτάζοντάς την.

Η καημένη η μικρή Xena, μόλις 4 μηνών , ήταν στα πρόθυρα της πείνας. Για μεγάλο μέρος της σύντομης ζωής της είχε περάσει σε ένα κλουβί πριν πεταχτεί σαν σκουπίδι στην άκρη του δρόμου.

Ζύγιζε μόλις 2,5 κιλά όταν έφτασε στο καταφύγιο ζώων.

Όμως, χάρη στην ατελείωτη και στοργική φροντίδα όλων των εθελοντών, άρχισε να αναρρώνει γρήγορα.

Ωστόσο, η κατάστασή της ήταν ακόμα ευαίσθητη, έτσι οι εθελοντές δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook για να τεκμηριώσουν και να μοιραστούν την ιστορία της μικρής ” Xena, the warrior puppy (Xena, the warrior puppy)”, εκτός από το να ζητήσουν βοήθεια από ολόκληρη την κοινότητα.

Ευγενικές ψυχές από όλο τον κόσμο άρχισαν να στέλνουν δωρεές για να βοηθήσουν αυτό το γενναίο σκυλάκι.

Σύντομα, η Xena ονομάστηκε « σκύλος θαύμα», επειδή η ίδια η ζωή της είναι ήδη ένα θαύμα και η διάσωσή της και η ανάρρωσή της είναι πραγματικά απίστευτες. Όμως, η μεγάλη ιστορία επιβίωσής του δεν τελείωσε εκεί.

Αργότερα, το καταφύγιο ζώων δημιούργησε ένα ίδρυμα προς τιμήν της Ξένας. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα και τα μέσα που απαιτούνται για να αλλάξει ιστορίες όπως αυτή της Xena, η οποία ήταν ήδη αρκετά δυνατή για να ευχαριστήσει τους καλούς ανθρώπους που τη βοήθησαν.

Έτσι εμφανίστηκαν ο Grant και η Linda Hickey από το Johns Creek στο ίδρυμα και η γλυκιά Xena πήγε μαζί τους. Το ζευγάρι είχε ένα μικρό αγόρι που διαγνώστηκε με σοβαρό αυτισμό, σε σημείο που δεν συναναστράφηκε ποτέ ούτε μίλησε.

Αν και είχαν ήδη εμπειρία με σκύλους, τολμούσαν πραγματικά να υιοθετήσουν τη Xena, καθώς ο μικρός Johnny δεν είχε συναισθηματικό δέσιμο με κανέναν , ούτε με τους γονείς του, ούτε με τα άλλα κατοικίδια ζώα τους.

Η Λίντα λέει ότι δεν ετοίμασε καν τον Τζόνι για την άφιξη της Ξένα στο σπίτι. Το αγοράκι περίμενε στο αυτοκίνητο και όταν η Xena ανέβηκε για πρώτη φορά, αυτό που αντίκρισαν ήταν πραγματικά ένα θαύμα.

«Αμέσως, η Xena ανέβηκε στα πόδια του, άρχισε να τον γλύφει και ο Jonny την άφηνε. Μέσα σε δευτερόλεπτα, της έλεγε ότι την αγαπούσε», είπε η Linda μέσα σε δάκρυα.

Κάπως έτσι, όταν η Linda είδε τη Xena στο καταφύγιο και αφού ακολούθησε ολόκληρη την ιστορία της στο διαδίκτυο, ήξερε ότι ο γιος της και ο σκύλος ήταν μοιραίο να σώσουν ο ένας τον άλλον.

Η παρουσία και η αγάπη της Ξένα επηρέασαν τόσο θετικά το αγοράκι που άρχισε να μιλάει και να βγαίνει από το καβούκι του και από τη βαθιά άβυσσο που δύσκολα θα είχε βγει χωρίς τη βοήθειά της.

Τώρα ο Jonny μιλάει με τη Xena όλη την ώρα και έχουν γίνει αχώριστοι καλύτεροι φίλοι και συνεργάτες σε αταξίες, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον σε ό,τι κάνουν.

Από τη σελίδα τους στο Facebook, μαζί συνεχίζουν να διαδίδουν ένα μήνυμα συμπόνιας τόσο για τα ζώα όσο και για τα άτομα με αυτισμό σε όλο τον πλανήτη.

Αν και η ζωή της Xena σημαδεύεται από ένα σκληρό παρελθόν, σήμερα ευλογεί τη ζωή του Jonny και οι γονείς της δεν μπορούν παρά να γιορτάσουν το θαύμα που πίστευαν ότι δεν θα ερχόταν ποτέ στη ζωή τους.

Η Xena, από την πλευρά της, ζει ευτυχισμένη, ευγνώμων και περήφανη που επέζησε από θαύμα για να γίνει η σωτήρας ενός μικρού αγοριού που την είχε τόσο ανάγκη. Αυτή η όμορφη ιστορία μας διδάσκει να ξεπερνάμε κάθε αντιξοότητα και να μετατρέπουμε τις μικρές ευκαιρίες σε μεγάλες νίκες.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό