Κόμμα για τα Ζώα: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο των ζώων στο Ελμπεΐκ

Εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, δύο φορτηγά πλοία περιπλανώνται στη Μεσόγειο φορτωμένα με δυόμισι χιλιάδες βοοειδή. Από τη στιγμή που το «φορτίο» τους αρρώστησε από καταρροϊκό πυρετό, λίγο μετά τον απόπλου από την Ισπανία, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, κανένα λιμάνι δεν επιθυμεί να το δεχθεί. Τα ζώα βιώνουν επί μήνες μια ανείπωτη τραγωδία. Άρρωστα, νηστικά, διψασμένα, στοιβαγμένα, ακάθαρτα… To ένα από τα πλοία, το Καρίμ Αλλάχ, επέστρεψε στην Καρθαγένη και όπως μαθαίνουμε από τον διεθνή τύπο, τα ζώα θανατώνονται ένα-ένα αμέσως μόλις αποβιβαστούν.

Αφού δεν έγινε δεκτό στη Λιβύη, το δεύτερο πλοίο, το Ελμπεΐκ, κατέφυγε στην Αμμόχωστο, στην κατεχόμενη Κύπρο. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, η Ευρωβουλευτής του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα Άνια Χάζεκαμπ και άλλοι φιλόζωοι διεθνοποίησαν το ζήτημα.

Την 6η Μαρτίου 2021, το Ελμπεΐκ κατέπλευσε στα ελληνικά ύδατα. Mετά από παραίνεση της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ κ. Στέλλας Κυριακίδου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η αρμόδια υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή, επέτρεψαν να ανεφοδιαστεί το πλοίο με τρόφιμα, νερό και καύσιμα. Δεν αποδέχτηκαν όμως το διάβημα φιλοζωικών οργανώσεων, όπως π.χ. της Compassion in World Farming EU και της υπευθύνου της, Όλγας Κήκου, να επιβιβαστεί επιτέλους στο πλοίο κλιμάκιο κτηνιάτρων και να διαπιστώσει την κατάσταση των ζώων, αναφορικά με την υγεία και την ευζωία τους.
Η ελληνική κυβέρνηση διαφημίζει πως στον νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς αναγνωρίζονται οι «πέντε ελευθερίες» για όλα τα ζώα. Και οι πέντε καταπατώνται με ωμότητα, κυνισμό και διάρκεια στον κολασμένο πλου του Ελμπεΐκ.

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα AnimalPolitics.gr καλεί την κυβέρνηση να επέμβει και να βάλει ένα τέλος στο κολαστήριο του Ελμπεΐκ. Να επιβιβαστούν, όπως ζητούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κόμματα της Πολιτικής Φιλοζωίας και οι φιλοζωικές οργανώσεις κτηνίατροι στο πλοίο, να εξετάσουν τα ζώα να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει, μετά από την τρίμηνη ταλαιπωρία!
Κι αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πέρα, ας αναζητήσουμε πολιτικοί και πολίτες μαζί, κάποιους χώρους και λίγους πόρους, ώστε να παρασχεθεί άσυλο στους επιζήσαντες αυτής της τραγωδίας, χωρίς κανένας πια να τα ενοχλήσει ποτέ, έως το τέλος της ζωής τους. Είμαστε χρεωμένοι ως ανθρωπότητα για όσα ανείπωτα υπέστησαν αυτά τα ζώα, παρά τους αυστηρούς μας νόμους μας και τις δακρύβρεχτες φιλοζωικές μας διακηρύξεις. Ας είμαστε εμείς, η Ελλάδα, που θα αναλάβει το χρέος της έμπρακτης εξιλέωσής μας για αυτό το έγκλημα!

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό