Κεφαλονιά: Διέσωσαν τη χτυπημένη σκυλίτσα που είχε πέσει δύο μέρες σε δύσβατο μέρος

Μια δύσκολη διάσωση που έγινε στο χωριό Κρεμμύδι, στην Κεφαλονιά, αναφέρει η εθελόντρια του Συλλόγου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ ” Joyce Broekman.

Πρόκειται για μια σκυλίτσα που είχε πέσει σε ένα απότομο και δύσβατο μέρος του χωριού. Το ζώο ήταν χτυπημένο και φώναζε απελπισμένο.

Μια κυρία, η οποία πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της, την άκουσε και κάλεσε την Πυροσβεστική. Η σκυλίτσα είχε πέσει 10 μέτρα κάτω από το δρόμο αλλά λόγω πυκνής βλάστησης ούτε φαινόταν ούτε ήταν εύκολη η πρόσβαση.

Η Πυροσβεστική για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε αμέσως. Πήγε στο σημείο και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Αρχικά άνοιξε το δρόμο με αλυσοπρίονο ώστε να κοπούν τα μεγάλα φυτά με τα αγκάθια που ήταν στο σημείο εκείνο. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια προσέγγισης και πιασίματος της σκυλίτσας αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό καθώς το ζώο ήταν, εκτός από φοβισμένο, και σε μεγάλο στρες. Επίσης δεν μπορούσε να περπατήσει κανονικά λόγω του χτυπήματος.

Στο σημείο επίης κατέφθασαν οι εθελοντές του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ “, όπου βρήκαν τη σκυλίτσα με το κεφάλι προς τα κάτω να τρέμει από το κρύο και το ατύχημα. Ήταν ολόκληρη βρεγμένη. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εκεί κάτω θα ήταν τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα, μέσα στην κακοκαιρία που είχε πλήξει την περιοχή.

Με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής το ζώο μεταφέρθηκε τελικά πάνω στο δρόμο. Το καλό ήταν ότι δεν είδαν κάποιες εξωτερικές πληγές. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς της είχε συμβεί και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι μπράβο στους εθελοντές που είναι πάντα παρόντες σε ό,τι και αν συμβεί. Ένα ευχαριστώ στην Πυροσβεστική που είναι δίπλα στα ζωάκια που έχουν ανάγκη. Τέλος ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για την άτυχη αυτή σκυλίτσα.

Δείτε την ανάρτηση:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό