Κατάστημα οπτικών στον Πειραιά αγαπάει τις γατούλες που φροντίζει και το δείχνει

λο και περισσότερα καταστήματα, όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, γίνονται φιλικά στα αδέσποτα και ανοίγουν τις πόρτες του για αυτά. Είναι πραγματικά μια διαπίστωση που κάνουμε, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν σπάνια έβλεπες κάποια επιχείρηση να βάζει ζωάκια μέσα.

Για να λέμε όμως και τα πράγματα όπως είναι η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θέλει τα αδέσποτα. Δεν θέλει γενικώς τα ζώα μέσα. Το ζούμε καθημερινά. Κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν από έξω. Δεν μιλάμε για μέσα. Δεν τα θέλουν ούτε έξω. Για να μην πούμε για πολλές ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα που τα εξοντώνουν με φόλες, αυτό γινόταν πολύ συχνά στο παρελθόν, επειδή πλησιάζουν το μαγαζί τους να φάνε κάτι.

Όμως βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει σιγά σιγά. Από την πρώτη στιγμή εμείς εδώ το petpet.news θεωρήσαμε σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα. Η αδέσποτη ζωή, όπως γνωρίζουμε, ενέχει αμέτρητους κινδύνους. Τα αδέσποτα τη μια μέρα ζουν, την άλλη εξαφανίζονται. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, έχουν δυστυχώς μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε αυτούς που ανοίγουν τις πόρτες των καταστημάτων τους για να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν. Να βρουν ένα καταφύγιο.

Μια μάλιστα από αυτές, η λευκή, φαίνεται ότι έκανε καλά της δουλειά της κάποιο μήνα και έτσι της έδωσαν και το ανάλογο βραβείο, με το οποίο, όπως θα δείτε, ποζάρει λίγο έκπληκτη.


από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό