Καταπέλτης ο Λεσουέρ για λευκό τιγράκι: Έσπαγαν τα πλευρά με μικρές κινήσεις- Θα καταθέσω πληροφορίες

Έξι εβδομάδες, έχουν περάσει από τον εντοπισμό του λευκού τιγράκι έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς οι γιατροί έκριναν ότι τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά επίπονα για το ίδιο.

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μίλησε στο Mega για το λευκό τιγράκι σημειώνοντας πως θα μιλήσει στην εισαγγελία για ένα ανώνυμο τηλέφωνο που δέχτηκε.

Όσα αποκάλυψε

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως τον πήραν τηλέφωνο για να τον ενημερώσουν με ποιον τρόπο έφτασε το λευκό τιγράκι στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνου, θα τις καταθέσω εγώ στην εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο γίνεται με ανθρώπους και με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας».

Σχετικά με το αν υπήρχε κάποιο κέντρο που θα αναλάμβανε το λευκό τιγράκι είπε ότι «το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιες κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της.

Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο δασαρχείο, στην ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο “εύκολη”. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις».

Δείτε το video:

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»