Καλόκαρδη Οικογένεια υιοθετεί σκύλο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος με σπασμένο πόδι και αλλάζει τη ζωή του για πάντα

Ο Steve εγκαταλείφθηκε δειλά δίπλα σε μια στάση λεωφορείου στο Canterbury της Αγγλίας. Δεμένος σε έναν φανοστάτη και τραυματισμένος στο πόδι, ο σκύλος περίμενε μόνος του στο κρύο.

Ο Στιβ έπεσε θύμα εγκατάλειψης. Ο Lurcher, ένα σκυλί Greyhound , βρέθηκε δεμένο σε ένα φανοστάτη, που βρίσκεται κοντά σε μια στάση λεωφορείου. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει το ζώο ήταν να περιμένει, καθώς το παγωμένο κρύο της νύχτας μαστίγωνε το πρόσωπό του.

Τελικά, εντοπίστηκε από περαστικό που επικοινώνησε αμέσως με τοπικό σωματείο. Ο Lurcher μεταφέρθηκε σε έναν κτηνίατρο, ο οποίος κάλεσε τη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα (RSPCA). Ο τελευταίος τον μετέφερε στο RSPCA Finsbury Park Animal Hospital για επείγουσα περίθαλψη .

Η επέμβαση της τελευταίας ευκαιρίας

Η Áine Maguire , η κτηνίατρος, είπε: «Ο καημένος ο Steve ήταν κουλουριασμένος και τρομοκρατημένος όταν έφτασε. Δεν ήθελε να τον χειραγωγούν και σίγουρα δεν ήθελε σύριγγες κοντά του. ”

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν κάταγμα στα μακριά οστά του δεξιού του ποδιού . Οι συγκινήσεις και οι βρυχηθμοί του ασθενούς απέδειξαν πόσο πονούσε… «Ο χρόνος τελείωνε, αν θέλαμε να αποφύγουμε τον ακρωτηριασμό του », πρόσθεσε ο κτηνίατρος.

Ευτυχώς, ο Lurcher γλίτωσε τον ακρωτηριασμό χάρη σε χειρουργική επέμβαση. Η τοποθέτηση 2 μεταλλικών πλακών, καθώς και ένα οστικό μόσχευμα ήταν απαραίτητη για τη διάσωσή του.

Μετά από αυτή τη λεπτή επέμβαση, ο σκύλος παρέμεινε στην ανάρρωσή του για ένα μήνα, πριν μεταφερθεί στο RSPCA Leybourne Animal Center. Οι διασώστες του έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης και συμπεριφορικής θεραπείας. Ο στόχος? Να πείσουν τον Στιβ ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί…

Αρκετοί μήνες δουλειάς

Ο Steve αποσυρόταν στο πίσω μέρος του ρείθρου του, γρυλίζοντας, κάθε φορά που κάποιος πλησίαζε , εξήγησε ο συμπεριφοριστής, ξέραμε ότι είχε βαθιά συναισθηματικά σημάδια και έπρεπε να δουλέψουμε μαζί του για λίγο για να τον προετοιμάσουμε για υιοθεσία.

Κανείς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες του παρελθόντος του Steve … Με έναν τόσο τραυματισμένο σκύλο, η ομάδα πρέπει να ήταν πολύ υπομονετική. Οι φροντιστές τον βοήθησαν να αναπτύξει την εμπιστοσύνη του στους άλλους, του επέτρεψαν να γνωρίσει άλλα ζώα, του έμαθαν να περπατά με λουρί και να παίζει με ηρεμία. Με λίγα λόγια, αυτές ήταν όλες οι εμπειρίες που του είχαν λείψει εμφανώς όταν ήταν μικρός.

Ένα σκυλί που θα τον κακομάθουν τα Χριστούγεννα

Η αποστολή διήρκεσε πολλούς μήνες, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Η μεταμόρφωση του Steve είναι εκπληκτική. Βρήκε μάλιστα την τέλεια οικογένεια!

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων αποφάσισε να τον υιοθετήσει, αφού ανακάλυψε την ιστορία του στον ιστότοπο του οργανισμού. Στις αρχές Ιουλίου 2021, ο σκύλος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα του ζωή.

Σήμερα, ευδοκιμεί σε ένα σπίτι όπου λαμβάνει όλη την αγάπη και την προσοχή που του αξίζει. « Είναι ο πιο τρυφερός σκύλος. Είναι γεμάτος ενέργεια και του αρέσει πολύ να πηγαίνει βόλτες », είπαν οι θετοί γονείς του.


Φέτος, ο Steve θα γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα με την αγαπημένη του οικογένεια, η οποία έχει σχεδιάσει να ρίξει μια πληθώρα νέων παιχνιδιών κάτω από το δέντρο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό