Καλοκαίρι: Αφήνω Ή Δεν Αφήνω Το Σκύλο Μου Στο Αυτοκίνητο Με Λίγο Ανοιχτό Το Παράθυρο;

Αυτήν την εποχή οι μετακινήσεις μας λόγω ζέστης γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Όσοι έχουμε κατοικίδια ξέρουμε καλά -ή πρέπει να ξέρουμε- ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσουμε μέσα στο αυτοκίνητο, για να κάνουμε κάποια δουλειά, γιατί κινδυνεύουν όσο δεν φανταζόμαστε.

Παντού στον κόσμο το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά περιστατικά θανάτων ζώων που έμειναν μέσα σε κλειστά αυτοκίνητα και έσκασαν από ασφυξία. Οι περισσότεροι πετάχτηκαν «για λίγο» κάπου αφήνοντας το σκύλο τους στο αυτοκίνητο. Αυτό το λίγο όμως-που ποτέ δεν είναι όσο υπολογίζουμε-ήταν αρκετό για να του στοιχίσει τη ζωή.

Τι γίνεται όμως αν αφήσουμε το παράθυρο λίγο ανοιχτό;

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό δεν έχει κίνδυνο για την υγεία του ζώου γιατί ο αέρας μπαίνει μέσα.

Τι λένε όμως οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κτηνιατρικό Σύλλογο (American Veterinary Association) σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήνουμε το ζώο μας μέσα στο αυτοκίνητο, είτε με κλειστά είτε με λίγο ανοιχτά παράθυρα. Και αυτό ισχύει ακόμα και για μέρες που δεν είναι πολύ ζεστές. Μια θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου μέσα σε 20 λεπτά μπορεί να φτάσει τους 37 βαθμούς μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο. Στις δε πολύ ζεστές μέρες αυτή η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 60 βαθμούς Κελσίου.

👉 Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι το να αφήσεις λίγο ανοιχτό το παράθυρο ελάχιστα αλλάζει τα πράγματα στο εσωτερικό ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Τα ζώα που είναι μέσα κινδυνεύουν εξίσου.

Όλα τα σκυλιά μπορούν να πάθουν θερμοπληξία

Οι βραχυκέφαλες δε ράτσες, όπως τα Pugs και τα Bulldogs, είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε αυτό καθώς γνωρίζουμε το πρόβλημα με την αναπνοή τους. Το ζώο θα πρέπει να αφήνεται μαζί με κάποιον άλλον και με αναμμένο το κλιματιστικό. Σε καμιά περίπτωση μόνο του.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, να μην το πάρετε μαζί σας στο αυτοκίνητο. Στα οδικά δε ταξίδια που θα είστε πολλές ώρες καθοδόν θα πρέπει να είστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό