Ήθελαν να την ευθανατώσουν, την υιοθέτησα και ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε μαζί

Ο πρώην εθισμένος υιοθετεί σκύλο που θα του έκαναν ευθανασία και σώζει ο ένας τον άλλον.

Μερικές φορές η ζωή δεν ακολουθεί τον τρόπο που την σχεδιάσατε . Μερικές φορές οι απογοητεύσεις είναι τόσο δυνατές και καταστροφικές που σε μετατρέπουν σε μια έκδοση του εαυτού σου που δεν είσαι περήφανος.

Γίνεστε ευάλωτοι, αδύναμοι και βαθιά δυσαρεστημένοι, και ακριβώς σε αυτές τις στιγμές απόλυτης ευθραυστότητας κινδυνεύετε να πέσετε σε μια ακόμη πιο σκοτεινή άβυσσο: αυτή των εθισμών .

Είναι απόδραση από την πραγματικότητα, και είναι καταραμένοι εύκολοι δρόμοι . Μουδιάζουν τον εγκέφαλό σας σε χρόνο μηδέν, χρόνο για να μεθύσετε ή να πάρετε μια ουσία που σας κάνει να ξεχάσετε τον πόνο που νιώθετε. Το αποτέλεσμα δεν διαρκεί πολύ και όταν περνάει η ζωή είναι ακόμα πιο δύσκολο. Τα πάντα είναι ακόμη πιο δύσκολα να διαχειριστούν. Έτσι, ζείτε για την επόμενη δόση ή το επόμενο ποτήρι, έως ότου νιώθετε ότι δεν έχετε κανένα λόγο να ζήσετε.

Από την κόλαση σε μια ευτυχισμένη ζωή: Η ιστορία του PJ

Ο PJ είναι ένας Αμερικανός που γνωρίζει όλα αυτά καλά. Το πέρασε, και ήταν κόλαση . Αυτός, όπως και πολλοί άλλοι τοξικομανείς και αλκοολικοί, σκέφτηκε επίσης να θέσει τέρμα στα βάσανα για πάντα. Αλλά τότε βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να ξεφύγει από αυτό, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει .

Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να σταματήσει να πίνει και να παίρνει ναρκωτικά και να προσπαθήσει να ανέβει στον πολύ γρήγορο δρόμο της ηρεμίας για να δει πώς είναι η θέα από εκεί, από την κορυφή μιας ζωής στην οποία είστε οι κύριοι του πεπρωμένου σας .

Και αν σήμερα λέει ντροπαλά ότι είναι χαρούμενος και ότι έχει καταλάβει ότι “η ζωή είναι πολύ όμορφη ” το οφείλει στον εαυτό του αλλά και σε ένα σκυλί με τον οποίο μοιράζεται έναν από τους πιο θετικούς εθισμούς που μπορεί να έχει: αυτό του ταξιδιού , της ανακάλυψης και της περιπέτειας .

Φροντίζοντας ένα σκυλί μαθαίνεται πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας

«Μόλις βγήκα από μια κλινική αποτοξίνωσης », λέει ο PJ. «Δεν είχα δουλειά, δεν είχα σπίτι, δεν είχα τραπεζικό λογαριασμό. Βρήκα ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και πλήρωσα τους δύο πρώτους μήνες και μετά πήγα να ψάξω για δουλειά. Αλλά δεν ήταν αρκετό ».

Δεν ήταν αρκετό , γιατί οι δαίμονες έρχονται να σας δελεάσουν όταν όλα φαίνονται τόσο δύσκολα που σκέφτεστε να εγκαταλείψετε και να επιστρέψετε στην αυτοκαταστροφή . Δεν ήταν αρκετό, ο PJ χρειαζόταν κάτι μεγαλύτερο για να μην πέσει πίσω στους εθισμούς.

«Ήμουν στο Facebook, προσπαθούσα να αποσπάσω τις σκέψεις μου. Σε ένα σημείο βλέπω μια ανάρτηση: υπάρχει ένα σκυλί σε ένα καταφύγιο, πολύ λεπτό, το οποίο πρόκειται να του κάνουν ευθανασία . Κοιτάζω τα μάτια της και σκέφτομαι: Πρέπει να τη δω και να την πάρω. Καλώ το καταφύγιο και μου λένε πως αν θέλω να την υιοθετήσω πρέπει να πάω και να την πάρω αμέσως . Εντάξει, λέω στον εαυτό μου, ας το κάνω “.

Έτσι, ο PJ πηγαίνει στο καταφύγιο και συναντά την Clove για πρώτη φορά . Είναι αγάπη με την πρώτη ματιά: υπογράφει τα έγγραφα και την παίρνει αμέσως στο σπίτι, στο διαμέρισμα στο οποίο μόλις είχε μετακομίσει.

«Η Clove ήταν τόσο φοβισμένη … κρυβόταν παντού και δεν άφηνε να την πλησιάσεις», θυμάται σήμερα με συγκίνηση. Και ήταν εκείνη την πρώτη μέρα μαζί που ο PJ είχε τον διαφωτισμό: φροντίζοντας αυτό το σκυλί, θα μάθαινε να φροντίζει τον εαυτό του .

“Ήταν χαρούμενη σε εξωτερικούς χώρους και ήθελα να τη βλέπω χαρούμενη”

«Η Clove ένιωθε άβολα εκείνη την πρώτη μέρα. Δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με μένα, δεν έτρωγε . Τότε την επόμενη μέρα την πήγα στο πάρκο και ξαφνικά όλα άλλαξαν: άρχισε να τρέχει παντού . Φαινόταν σαν ένα άλλο σκυλί, ήταν γεμάτο ζωή . Βλέποντάς την τόσο χαρούμενη, ένιωσα επίσης χαρούμενος .

Στη συνέχεια, ο PJ συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ήταν να την κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην ύπαιθρο . Ξεκίνησαν με βόλτες στα πάρκα, αλλά δεν ήταν αρκετό: Η Clove φαινόταν ευτυχισμένη μόνο όταν είχε πολλή φύση γύρω της .

Και ο PJ κατάλαβε ότι είχε αναπτύξει έναν άλλο εθισμό, αυτό που στο βιβλίο μου αποκαλώ την απάντηση σε όλα τα προβλήματά μας: αγάπη για ένα άλλο ζωντανό ον.

Συνειδητοποιώ ότι το ταξίδι μου έχει διδάξει ένα σπουδαίο μάθημα, ίσως το πιο σημαντικό από όλα: είναι η αγάπη, για τον εαυτό σας, για τους άλλους και για ολόκληρο τον κόσμο, να βρείτε τις συντεταγμένες της ευτυχίας σας. Σας λένε να κυνηγάτε χρήματα, καριέρα, κύρος, χαρά… αλλά αν δεν υπάρχει αγάπη στη ζωή σας, δεν υπάρχει τίποτα που αξίζει πραγματικά να ζήσετε.

Έτσι ο PJ αποφάσισε να δοκιμάσει την πεζοπορία με τον σκύλο του. Δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, αλλά τυχαία, ανακάλυψε το πάθος του για περιπέτεια.

«Δεν είχα καν πάει για βόλτα στο δάσος», λέει ο PJ. «Δεν είχα ανέβει ποτέ σε βουνό ούτε ξεκίνησα σε μονοπάτι πεζοπορίας. Αλλά η Clove ήταν ευτυχισμένη μόνο όταν μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα και ήθελα να την δω ευτυχισμένη . Έτσι αποφάσισα να αφιερώσω κάθε σαββατοκύριακο και ελεύθερη στιγμή στην περιπέτεια “.

Ταξιδεύοντας με τον σκύλο και ανακαλύπτοντας το πάθος για περιπέτεια

Ο PJ και η Clove άρχισαν να κάνουν μικρά ταξίδια περιπέτειας για μια ημέρα ή κατά τη διάρκεια δύο ή τριών ημερών. Μερικές φορές απλά περπατούσαν στο δάσος και έπειτα στρατοπέδευαν κάτω από τα αστέρια, μερικές φορές ξεκίνησαν διαδρομές δεκάδων χιλιομέτρων για να ολοκληρώσουν ένα σαββατοκύριακο. Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη εμπειρία, το ταξίδι τους θεραπεύει βαθιά . Τους έφερε πίσω στη ζωή.

«Αυτό το περιπετειώδες ταξίδι έσπασε τα εμπόδια που υπήρχαν ανάμεσά μας. Είναι το πάθος που ανακαλύψαμε ότι έχουμε κοινό. Μάθαμε πώς να ανεβαίνουμε βουνά και να επιβιώνουμε στη φύση. Έχουμε βιώσει στιγμές μεγάλου κινδύνου, για παράδειγμα παρασυρθήκαμε από μια καταιγίδα χαλάζι και έπρεπε να σκύψω πάνω από την Clove για να την προστατέψω. Αλλά βγήκαμε από αυτό και τώρα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ ».

Η ζωή είναι όμορφη, ακόμη και χωρίς ναρκωτικά και αλκοόλ

Χάρη στην αγάπη για ένα σκυλί και την ανακάλυψη του απεριόριστου πάθους για την υπαίθρια ζωή , ο PJ ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του. Σήμερα είναι νηφάλιος για περισσότερα από δύο χρόνια και οι πειρασμοί δεν είναι πλέον τόσο δυνατοί: απλώς χρειάζεται να κοιτάξει την Clove και να σκεφτεί όλες τις περιπέτειες που έχουν ζήσει για να καταλάβει ότι η ζωή είναι τόσο όμορφη , χωρίς να χρειάζεται να την αλλάξει με ναρκωτικά. και αλκοόλ. Σε αυτό το σκυλί που σώθηκε από σίγουρο θάνατο, βρήκε τις συντεταγμένες της ευτυχίας του .

«Η Clove με ωθεί να συνεχίσω και την ωθώ να μην φοβάται . Σκαρφαλώσαμε μαζί στο ψηλότερο βουνό της Αμερικής. Έχουμε μια λίστα υποχρεώσεων μαζί και εκμεταλλευόμαστε κάθε ελεύθερη στιγμή να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Η Clove μου έδωσε έναν λόγο να σηκωθώ από τον καναπέ και να κάνω κάτι σπουδαίο για τον εαυτό μου . ”

Εν κατακλείδι, ο PJ έχει συμβουλές για όποιον βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης δυστυχίας: ζήστε τη ζωή σας τώρα και μην σκεφτείτε τίποτα άλλο.

«Αν σκέφτεσαι πάντα για το παρελθόν ή το μέλλον, τι κάνεις συγκεκριμένα με τη ζωή σου; Ζεις πραγματικά; Είχα μια πολύ αρνητική άποψη για τη ζωή. Σήμερα δεν είναι πλέον έτσι: χάρη στη Clove και χάρη στα μικρά μας ταξίδια στη μέση της φύσης, συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πραγματικά όμορφη ».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό