Ισπανία: Καταγγελία Για Την Γυναίκα Που «Πιάστηκε» Να Καταστρέφει 50 Φωλιές Προστατευόμενων Πτηνών Με Σκουπόξυλο

Ισπανία: Καταγγελία Για Την Γυναίκα Που «Πιάστηκε» Να Καταστρέφει 50 Φωλιές Προστατευόμενων Πτηνών Με Σκουπόξυλο

Ώρες ώρες νιώθουμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτόν τον κόσμο, χωρίς να την πειράζουν σε τίποτα επέλεξε να επιτεθεί στα καημένα τα ζωάκια. Δείτε τις εικόνες μιας γυναίκας περίπου 50 ετών που καταστρέφει πολλές φωλιές χελιδονιών με ένα σκουπόξυλο.

Ο Isaias, κάτοικος του δήμου Daya Nueva, στην Ισπανία, βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια ως συνήθως , αλλά στο δρόμο συνάντησε τη σκληρή σκηνή.

Ο Ησαΐας ήταν δύσπιστος και πλησίασε τη γυναίκα για να κατηγορήσει τη συμπεριφορά της, αλλά, παρά το γεγονός ότι επέμενε, δεν σταμάτησε.

Ο Isaías κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν και μοιράστηκε τις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα, όπου έγιναν αμέσως viral , προκαλώντας απόρριψη από τους χρήστες για τη συμπεριφορά της γυναίκας.

Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η γυναίκα περίπου 50 ετών παρατηρείται, με ένα τσιγάρο στο στόμα , να χτυπά αδιάκοπα τις χελιδονοφωλιές που ήταν χτισμένες στη γωνία κάτω από την οροφή του σπιτιού της στο σημείο του κτιρίου που εφάπτεται με το δρόμο.

Στο βίντεο, μπορείτε να ακούσετε πώς ο Isaías κατηγορεί αυτό που κάνει ο γείτονάς του και της λέει για τα οφέλη αυτών των πουλιών. Όμως δεν σταματά ούτε λεπτό να ακούει τον Ησαΐα και συνεχίζει με την υποτιθέμενη πρόθεση να κρατήσει την περιουσία της και το δημόσιο πεζοδρόμιο καθαρό.

Το επόμενο πρωί, οι γείτονες είδαν τον δρόμο γεμάτο με τα υπολείμματα των φωλιών , συμπεριλαμβανομένων πολλών σπασμένων αυγών και άψυχων νεοσσών.

Η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης, Seprona, της Πολιτικής Φρουράς, ξεκίνησε έρευνα για τα γεγονότα αφού έλαβε την καταγγελία συνοδευόμενη από βίντεο που καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Η γυναίκα πρέπει να λογοδοτήσει για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το νόμο που ορίζει ότι το χελιδόνι είναι προστατευόμενο είδος, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο χρόνια για βία κατά των ζώων και επίσης να αντιμετωπίσει κατηγορίες για μη συμμόρφωση .

Γενικά, το χελιδόνι μπορεί να τρέφεται με 850 έντομα την ημέρα , δηλαδή 60 έντομα σε μία ώρα, που ισοδυναμεί με 310.250 μύγες ή/και κουνούπια το χρόνο.

Tο να γκρεμίσουμε τις φωλιές των χελιδονιών είναι όχι μόνο παράνομο επειδή είναι προστατευόμενο είδος , αλλά είναι μια πράξη ακραίας σκληρότητας και αδιαφορίας προς αυτά τα πουλιά.

Μοιραστείτε αυτά τα νέα για να υποστηρίξετε οργανώσεις προστασίας της φύσης που προειδοποιούν συνεχώς για τη σημασία της διατήρησης των πουλιών και των φωλιών τους, ιδιαίτερα των προστατευόμενων ειδών.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό