Ισπανία: Άνθρωποι κόλλησαν στα κέρατα ταύρου φλεγόμενες μπάλες και το ζώο επιτέθηκε σε άντρα κατά τη διάρκεια φεστιβάλ

Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που ένας αβοήθητος τουρίστας δέχεται επανειλημμένα επίθεση από έναν εξοργισμένο ταύρο σε ένα φεστιβάλ στην Ισπανία.

Την περασμένη Τρίτη, ο άντρας βρισκόταν στο φεστιβάλ «Bous al Carrer» στο χωριό Ademuz κοντά στην Valenica στην ανατολική Ισπανία.

Το συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο ενός άλλου παρευρισκόμενου, δείχνει τον ταύρο, ο οποίος έχει φλεγόμενες ξύλινες μπάλες στα κέρατά του, να χτυπάει επανειλημμένα και καταπατάει τον άντρα στο κέντρο της πλατείας.

Οι θεατές προσπαθούσαν απεγνωσμένα να αποσπάσουν την προσοχή του ταύρου – αλλά το μεγαλόσωμο ζώο συνέχιζε να του επιτίθεται πριν εγκαταλείψει τον άντρα στο έδαφος.

Ο 45χρονος άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, θεραπεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου στην κοντινή πόλη Zaragoza.

Οι γιατροί λένε ότι είχε πολλούς τραυματισμούς, όπως αιμάτωμα στον εγκέφαλο, αλλά ανταποκρίνεται στη θεραπεία τους και θα επιβιώσει.

Ο τουρίστας είχε έρθει στο Ademuz για το φεστιβάλ, το οποίο αναβλήθηκε μετά το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι είχαν ακολουθηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

“Δεν ήταν η πρώτη του φορά στο φεστιβάλ, είχε συμμετάσχει κι άλλες φορές,” είπε ένας εκπρόσωπος του δήμου.

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο στην πόλη. Είναι σύνηθες για τους ταύρους να έχουν φλεγόμενες μπάλες στερεωμένες στα κέρατα τους, έτσι ώστε να είναι εντυπωσιακότερο το θέαμα καθώς περνούν μέσα από την πόλη.

Η επίθεση συνέβη λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα περιστατικό, σε ένα άλλο φεστιβάλ ταύρων στο χωριό Chiva, επίσης στη Valencia, όπου ένας ταύρος ξέφυγε από τον άντρα που τον είχε δεμένο και επιτέθηκε στους θεατές.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αλλά κανένα από αυτά δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό