Ηρωική Γάτα Μαμά Ορμάει Σε Φωτιά Για Να Σώσει Τα Μικρά Της (pics)

Ηρωική Γάτα Μαμά Ορμάει Σε Φωτιά Για Να Σώσει Τα Μικρά Της

Γάτα: Μάνα τι λέξη, πόσα συναισθήματα κρύβουν μέσα της αυτά τα τέσσερα γράμματα. Είτε μιλάμε για άνθρωπο είτε για ζώο, αν είσαι μητέρα αντιδράς με τον ίδιο τρόπο όταν τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι μητέρες είναι αυτά τα μαγικά πλάσματα που εμφανίζονται από το πουθενά όταν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα. Και τα προβλήματα είναι η δεύτερη φύση των παιδιών, ιδίως όταν πρόκειται για περίεργα, άτακτα μικρά γατάκια που ανακαλύπτουν τον κόσμο και μαθαίνουν από τα λάθη τους!

Η σχέση μάνας παιδιών βασίζεται περισσότερο στο ένστικτό τόσο της μάνας (που θα είναι εκεί ανά πάσα στιγμή) όσο και του παιδιού που βασίζεται σε εκείνη (ακόμη και αν δεν το γνωρίζει συνειδητά). Το μητρικό ένστικτο μάλιστα, όπως θα δούμε και στην ιστορία αυτή συχνά είναι πιο ισχυρό και από το ένστικτο αυτοσυντήρησης, αν πρόκειται για τη σωτηρία των μικρών της!

Βρισκόμαστε στο Έντμοντον του Κανάδα και κάτι πολύ δυσάρεστο συμβαίνει: μια μαμά γάτα έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του να σώσει τα παιδιά της που ήταν παγιδευμένα σε ένα φλεγόμενο αχυρώνα, έναν αχυρώνα που ήταν το σπιτάκι της μικροσκοπικής οικογένειας της ηρωίδας της ιστορίας μας! Η γάτα ζούσε αστείρωτη με τη χιουμανιστική οικογένεια που είχε τον αχυρώνα και όταν ζευγάρωσε γέννησε μικρά που βρήκαν καταφύγιο εκεί (στον αχυρώνα). Δυστυχώς την ώρα της φωτιάς τα μικρά που έτρωγαν μέσα κινδύνεψαν με άμεσο θάνατο! Η μητέρα φυσικά δεν δίστασε, όρμηξε μέσα πολλές φορές προσπαθώντας να σώσει όλα τα μικρά της!

Δυστυχώς δεν τα πήγε τόσο καλά και μόνο ένα μικρό γατάκι (μαύρο με λευκά πατουσάκια) κατάφερε να ξεφύγει από τη φωτιά σώο και αβλαβές!

Και φυσικά η ηρωική μητέρα δεν έμεινε αλώβητη από την αυτοθυσία της! Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες η γάτα έπαθε εγκαύματα στα πόδια, τα αυτιά τη μύτη και ολόκληρο το (μικροσκοπικό) κορμί της. Επίσης εισέπνευσε τόσο πολύ καπνό που δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα για την υγεία της. Όμως οι χιουμανιστικοί γονείς της, οι κάτοχοι του αχυρώνα λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για τη νοσηλεία της μικρής μας ηρωίδας.

Κι τότε ως από μηχανής Θεός έκανε την παρέμβασή του ένα καταφύγιο ζώων, το Furget Me Not Animal (σε ελεύθερη μετάφραση “Μην ξεχνάτε τα ζώα”) που ανέλαβε τη νοσηλεία και την προσπάθεια για εύρεση οικογένειας για τη μαμά και το μικρό της!

Ας ελπίσουμε ότι η γλυκιά μαμά θα ανακάμψει γρήγορα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό